Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Програма економічного та соціального розвитку міста на 2012 рік
Програма економічного та соціального розвитку міста на 2012 рік
Тандем-пресс
Середа, 31 жовтня 2012, 22:18      Ромни, Сумська область
24 жовтня у приміщенні Роменської міської ради відбулось засідання виконавчого комітету, яке провів міський голова Микола Кирилович Калашник. З 15-ти обраних, були присутніми 11 членів виконкому. 

Першим було винесено питання щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Ромни на 2012 рік та основних напрямків розвитку на 2013-2014 роки, бюджету міста на 2012 рік за підсумками 9-ти місяців поточного року.

Як повідомив Яковенко Олександр Федорович, міська влада робить все можливе для того, щоб надходження до міського бюджету перевищували планові показники. А отже, за останні 9 місяців поточного року надходження до бюджету склали 114,1 млн. грн. до затверджених річних обсягів. Планові показники, затверджені бюджетом на 9 місяців - виконані стовідсотково.

По сплаті за оренду майна комунальної власності одержано 0,8 млн. грн. Проти попереднього року надходження збільшились на 0,5 млн. грн. (ріст 296,6 %). Близько 4 млн. грн. надійшло плати за землю, а це за рахунок введення нової грошової оцінки землі.

Видаткова частина бюджету міста склала 117,0 млн. грн. Видатки соціального спрямування зросли на 136,1%  і склали 101,3 млн. грн.,  з них спрямовано на:  освіту  - 34,0 млн. грн. (33,6 % видатків загального фонду),  охорону здоров’я  - 30,1 млн. грн. (29,7 %), соціальний захист  і соціальне забезпечення - 33,3 млн. грн. (32,9 %),  культуру - 3,1 млн. грн. ( 3,0%), фізичну культуру і спорт - 0,8 млн. грн. ( 0,8%).

На території міста здійснюють свою діяльність 11 промислових підприємств, котрі за звітний період реалізували промислової продукції  на суму 372,4 млн. грн.

Промислові підприємства в цьому році активно працюють над впровадженням нових технологій та модернізацією виробництва. Розширюють виробничу діяльність на промислових підприємствах, що дає можливість зберегти загальну кількість зайнятих осіб, збільшити обсяги виробництва. Промисловими підприємствами міста проводилися роботи по освоєнню інвестицій в основний капітал: ТОВ «Роменський завод продтоварів» - придбання автотранспорту та відкриття лінії по виробництву шоколадної глазурі на суму 2,2 млн. грн.; ПАТ «Роменська гардинно-тюлева фабрика» - придбання п’єзо-електронної машини по випуску жакардового полотна на суму 3,6 млн. грн.; ПАТ «Роменський завод «Тракторозапчастина» - ремонт, придбання обладнання та засобів інформаційно-технічного обслуговування на суму 1,9 тис. грн.; ТОВ «Таланпром» - придбання техніки та обладнання (модуль управління системи зв’язку до взуттєвого обладнання, інформаційний термінал, автоматизована система обліку електроенергії та ін.) на суму 183,7 тис. грн.

Мале підприємництво також відіграє істотну роль у поліпшенні соціально-економічного стану міста, а саме: по місту зайнято в малому підприємництві 5484 особи; своєчасна сплата податків, де близько 24% залишається у міському бюджеті; створення конкурентного середовища (майже 180 видів господарської діяльності).

Найбільш поширеним видом діяльності в сфері малого бізнесу нашого міста вже протягом багатьох років залишається торгівля. З кожним роком мережа закладів торгівлі збільшується. За 9 місяців 2012 року в місті відкрито 13 нових  та відновлено роботу 3 магазинів  загальною торговою площею 787,2 кв. м, 4 заклади ресторанного господарства  на 66 посадочних місць та 5 об’єктів побутового обслуговування.

Проведено 9 ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів,  участь  в яких  взяли 16 безпосередніх товаровиробників, які реалізували продукцію за цінами на 5-10 % нижче ринкових. Всього на ярмарках реалізовано продукції на суму близько 75,0 тис. грн..

Найважливішим елементом соціального захисту працюючого населення є оплата праці. Середньомісячна заробітна плата за 9 місяців 2012 року по місту зросла на 20,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року і становить 2 204 грн. Вона перевищує державні соціальні стандарти, зокрема – мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб.

Одним із першочергових завдань для влади залишається забезпечення своєчасної виплати заробітної плати. За оперативними даними станом на 01.10.2012 року заборгованість з виплати заробітної плати по місту становить 188,0 тис. грн., в т.ч. на підприємствах-банкрутах – 83,7 тис. грн.

Безпосередньо від стану соціально-економічного розвитку міста залежить стан розвитку ринку праці. На обліку в центрі зайнятості станом на 01.10.2012 року перебувало 428 мешканців міста Ромни. Всього послугами служби зайнятості скористалося за січень-вересень 2012 року - 1880 особа.

Протягом 9 місяців 2012 року службою занятості працевлаштовані 970 осіб, в тому числі на дотаційні робочі місця - 33 особи. На підприємствах, організаціях, установах міста за рахунок броні працевлаштовано 27 безробітних. Одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 18 осіб.

У 2012 році Роменським МРЦЗ укладено 6 договорів на проведення оплачуваних громадських робіт за рахунок усіх джерел фінансування на 273 робочих місць. По місту Ромни створено всього 752 робочих місця, що становить  73,7 % від річного завдання (1020 робочих місць). Для впорядкування трудових відносин між найманими працівниками та фізичними особами суб’єктами підприємницької діяльності Роменським міськрайонним центром зайнятості населення зареєстровано 432 трудових договорів.

Триває робота по соціальному захисту роменчан, забезпеченню передбачених чинним законодавством соціальних гарантій, наданню для найбільш вразливих верств населення додаткової матеріальної підтримки. За 9 місяців 2012 року для призначення різних видів допомог прийнято 3414 справ. Сума виплачених допомог склала 23,3 млн. грн.  Субсидією на житлово-комунальні послуги скористалися 2880 сімей на загальну суму 2,2 млн. грн.

Особливої уваги потребує галузь житлово-комунального господарства міста. За звітний період по місту проведений поточний ремонт доріг (бул. Шевченка, Свободи, вул. Горького, Маяковського, Прокопенка, Коржівська, Луценка, Кірова, Пушкіна, Комсомольська, Калнишевського, Київська, Полтавська, Сумська)433,6 тис.грн. (міський бюджет).

Проведено капітальний ремонт доріг (вул. Полтавська, Щучки, бул. Шевченка, вул. Дудіна, Г.Мазепи, Конотопська, Чапаєва) – 521,5 тис. грн. (міський бюджет). Проведено капітальний ремонт 2-х ліфтів по вул. Маяковського, 67 (використано 186,6 тис.грн.). Встановлено 7 лічильників обліку теплової енергії – 74,8 тис. грн.

Проведені роботи по реконструкції вуличного освітлення, заміни ліхтарів у різних мікрорайонах міста на суму 168,2 тис. грн.

З метою забезпечення безперебійного водопостачання у місті, закуплено насосне обладнання та виготовлена проектно-кошторисна документація на будівництво 2-х артезіанських свердловин.

На капітальний ремонт внутрішньоквартальних проїзних доріг використано 200,8 тис. грн. Проведено капітальний ремонт міжпанельних стиків житлових будинків на суму 72,6 тис. грн. Виконана реконструкція спуску по 3 пров. Фрунзе на суму 11,8 тис.грн.

Проведена санітарна очистка міста (прибирання сміття), озеленення (посів, покос трави, посадка квітів, підрізка дерев), освітлення міста (обслуговування). Використано коштів з міського бюджету – 1,23 млн. грн. Проведено роботи по грейдеруванню 30 вулиць. Проведено заміну 165 старих контейнерів для збору твердих побутових відходів на контейнерних майданчиках.

Облаштована  пішохідна доріжка у сквері по вулиці бул. Шевченка (50,0 тис. грн.) Реконструйовано фонтан та облаштовано доріжку у міському парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка (72,0 тис. грн.). Проведено підсадку декоративних дерев у міському парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка (2,0 тис. грн.)

Актуальним також залишається питання енергозбереження. Установами бюджетної сфери вживались заходи щодо запровадження енергозберігаючих технологій та придбання і встановлення приладів обліку споживання електроенергії, води, газу тощо. Завдяки проведення режиму економії бюджетних коштів зекономлено 1,6 млн. грн. Змонтовано і введено в експлуатацію 14 котлів, які отримані по проекту ТАСІС.

Не залишилась без підтримки й сфера медицини. Роменській ЦРЛ на придбання сучасного обладнання, проведення ремонтно-реконструкційних робіт, забезпечення медикаментами за пільговими рецептами використано коштів на загальну суму близько 630 тис. грн. Відкрито амбулаторію загальної практики-сімейної медицини по вул. Київській (264,0 тис.грн).

Рішенням сесії міської ради, на проведення капітального ремонту стоматологічної поліклініки за адресами: вул. Луценка,17 та вул. Коржівська,80 виділено коштів на загальну суму близько 630 тис. грн.

Невід′ємною складовою соціального захисту дітей є дозвілля, відпочинок і оздоровлення дітей. У цьому році проведена реконструкція з добудовою харчоблоку позаміського закладу оздоровлення та відпочинку “Вогник” (318,0 тис.грн.)  Здійснено поточний ремонт спальних корпусів у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку “Вогник” та придбано пральну машину і промисловий  пилосос (17,2 тис.грн.)

Успіхи в навчанні напряму залежать від матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів. Протягом 9 місяців проведено реконструкцію м’якої покрівлі ЗОШ №5 (150,0 тис. грн.), ЗОШ №7 (250,0 тис. грн.).  Проведено капітальний ремонт м’якої покрівлі актової зали СЗОШ № 2 (на суму 80 тис. грн.) та капітальний ремонт сцени актової зали СЗОШ № 2 (використано 60 тис. грн.). Придбано 10 електроплит для харчоблоків для всіх дитячих навчальних закладів міста на суму 80,0 тис. грн. Зроблено капітальний ремонт та облаштовано спортивну залу у ЗОШ №9 (використано з міського бюджету 80,0 тис.грн.) Проведена реконструкція внутрішнього санвузла ЗОШ №4 (використано 80,0 тис.грн.) Завдяки залученим коштам для загальноосвітніх навчальних закладів придбано комп’ютерну техніку на 51,5 тис. грн. (залучені кошти).

З метою зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури проведено ремонтні роботи та придбані нові сучасні меблі у міській центральній бібліотеці для дорослих ім. Б. Антоненка –Давидовича, на загальну суму 80 тис. грн. Облаштовані комп’ютерні кімнати по філіях бібліотечної системи міста (бібліотека для дорослих, бібліотека для дітей та філії по вул. Горького, вул. Червонопрапорна) – використано 15,0 тис.грн. тощо.

У місті забезпечено збереження, розвиток та утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, проведені капітальні ремонти, заміна вікон, будівництво пандусів, на що використано близько 100 тис.грн.

Далі, членами виконавчого комітету, були обговорені робочі питання та прийняті відповідні рішення.

 

Анна Марченко

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Площа Свободи
Площа Свободи