Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Храмове свято в с. Макіївка
Храмове свято в с. Макіївка
Тандем-пресс
Неділя, 18 листопада 2012, 18:38      Ромни, Сумська область
Село Макіївка, Роменського району за радянських часів славилась своєю прекрасною дерев’яною церквою з дзвіницею, котра була відома ще у 19 сторіччі. Але чорні хмари згустилися над православним народом та над їхніми святинями. Саме у цей період радянська влада, не маючи приміщення під клуби, склади – вирішила використати приміщення святих храмів, у яких приносилась безкровна жертва Спасителя нашого Ісуса Христа. Так сталось і з церквою у с. Макіївка, Роменського району, яку влада у радянські часи переобладнала під сільський клуб. 

І так багато десятиріч віруюча людина не мала змоги помолитися, охрестити дитину, повінчатися, освятити пасху, воду. Таким чином, радянська влада намагаючись підняти культурний рівень села захоронила духовне життя віруючого населення. Та не судилось ні тому, ні іншому. Смаки молоді щодо культури змінилися, й стежка до сільського клубу заросла бур’яном.

Але молитвами віруючих, Господь Бог не залишив своїх вірних. І через значний час виконав прохання, почувши їх, подарувавши прекрасного священика – Отця Володимира Костенко – настоятеля Свято-Георгіївського храму із с. Рогинці.

Не дивлячись на заборони, перепони, котрі зустрічались на шляху священика він зумів відкрити віруючим молитовну кімнату для загальної молитви.

І 10 листопада – храмове свято села Макіївка стало історичною подією для віруючих. Цього дня у цій молитовній кімнаті була відслужена Божественна літургія в честь Св. Великомучениці Параскеви, яку очолив митрофорний протоієрей Іоанн Кавчак – настоятель Свято-Вознесенської церкви у м. Ромни з духовенством роменського благочиння.

Протоієреєм Володимиром Костенко – настоятелем Свято-Георгіївського храму із с. Рогинці, протоієреєм Сергієм Мисяйло (Михайлівський храм с. В.Бубни) та ієреєм Максимом Єфремовим – настоятелем Христо-Рождественським храмом с. Ріпки після Божественної літургії був відслужений акафіст з водо освяченням. Служба закінчилась многоліттям всім присутнім, керівникам сільської ради. Усі пісноспіви вдало виконав хор Свято-Георгіївської церкви разом з місцевими хористами.

Відродження духовного життя  -  місцевим вселило надію та віру в молитви.

 

 

Анна Марченко

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop47
konotop47