Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Полігон твердих побутових відходів закрито. А що далі?...
Полігон твердих побутових відходів закрито. А що далі?...
Тандем-пресс
Четвер, 31 січня 2013, 20:54      Ромни, Сумська область
Днями, міським головою був проведений брифінг* із представниками ЗМІ темою якого було -  полігон твердих побутових відходів.
Очільником міста було наголошено, що дійсно, діючий полігон твердих побутових відходів є наразі питанням проблемним, можна навіть сказати критичним. На сьогоднішній день полігон ТПВ не відповідає жодним санітарним нормам і офіційно закритий. “Але це не означає, що населення міста завалить сміттям....послуги по вивезенню сміття будуть надаватися в повній мірі”,- підкреслив Микола Кирилович.
Микола Кирилович занепокоєний станом полігону, оскільки об'єкт несе небезпеку, котра негативно вплине на навколишнє середовище, в першу чергу, на повітря, грунт, грунтові води. І у подальшому, місто може залишитися без питної води.
Наразі, особисто міським головою, були проведені зустрічі з керівниками структурних підрозділів органів виконавчої влади, відпрацьовані шляхи вирішення проблеми: здійснені відповідні розрахунки, які в подальшому заплановано винести на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться 30 січня 2013 року.
Надалі продовжаться роботи по відбору земельної ділянки для розташування нового полігону та укладання угоди з проектною організацією.
Як повідомив Микола Кирилович, проектування нового звалища буде коштувати близько 300 тис.грн., а будівництво нового полігону, яке буде відповідати санітарним нормам та забезпечить стовідсоткову гарантію схоронності сміття буде коштувати близько 6 млн.грн.
Міським головою наголошено, що тільки при виконанні вищевказаних умов отримано дозвіл на тимчасову роботу нинішнього полігону ТПВ.
Планується, що восени 2013 року місто Ромни отримає новий полігон.



Брифінг* - короткий публічний виступ для представників ЗМІ, на якому учасники певних подій або заходів надають інформацію про поточний перебіг справ, позиції сторін, повідомляють раніше невідомі деталі та відповідають на питання журналістів.



Анна Марченко
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Made in Ukraine
Made in Ukraine