Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Редакційна скринька
Тандем-пресс
Неділя, 17 лютого 2013, 22:05      Ромни, Сумська область

“Чому поганий газ, горить червоним, а не голубим? Кубів наганяє, а тепла немає? Хто за це відповідає та кому це вигідно?” мешканець м. Ромни, член Організації ветеранів України Герел Ф.М.

При згоранні природного газу  на пальниках  газових приладів при звичайних умовах полум’я факела повинно бути стійким, з чітко вираженним ядром голубого кольору.

Якщо газ горить червоним полум’ям, то це свідчить про неповне його згорання через недостатність кисню у повітрі приміщення,  де знаходяться працюючі газові прилади. Адже для повного згорання 1 куб.м газу необхідно 10 куб.м  свіжого повітря.    Для цього під час користування газовими приладами необхідно постійно тримати відкритою кватирку або фрамугу у вікні, не заклеювати вентиляційні решітки. Неповне згорання газу супроводжується утворення сажі на газопальникових пристроях та виділення чадного газу, а це загрожує здоров’ю та життю споживачів  при попаданні його в приміщення.

Горіння природного газу червоним кольором  може бути наслідком несправності газових приладів і приводить до перевитрат обсягів його споживання. Для того щоб провести ремонт газового обладнання необхідно звернутися в Роменське УЕГГ по тел.104 або 3-27-57.

Якість газу, яким користуються жителі м. Ромни Роменського району відповідає вимогам ГОСТу 5542-87 «Гази горючі природні для промислового і комунально-побутового призначення», що підтверджується сертифікатом фізико-хімічних параметрів природного газу. Дані сертифікати  щомісячно надає до управління  ПАТ Укрнафта НГВУ «Охтирканафтогаз».

 

Кому це вигідно? На мою думку, питання риторичне. А газове господарство виконує тільки функції своєчасної подачі газу до населення.

 

“Говорять, що вітчизняний газ йде на промислові підприємства, а російський для громадян. Правда це чи ні?”

 

Заявляти — правда це чи ні, наразі неможна, адже Роменське  управління по експлуатації газового господарства є газопостачальним та газотранспортним підприємством. Управління отримує газ від газорозподільних станцій Нафтогазовидобувного управління (НГВУ) «Охтирканафтогаз».

У  жовтні місяці 2012 року НГВУ змінило схему подачі газу, після чого м.Ромни  стало забезпечуватись газом із магістрального газопроводу «Курськ-Київ». Схема подачі газу з газопроводу «Курськ-Київ» УМГ «Київтрансгаз» споживачам Роменського УЕГГ опублікована Охтирським НГВУ в газеті «Вісті Роменщини» №107 ві 26.12.2012року.

“Коли на вулиці та провулках Артема буде радіо? У більшості абонентів, радіо не підключено до будинків.”

 

Надійність і безперебійність будь-якої радіолінії в значній мірі визначаються цілісністю проводу. На сьогодніщній день всі радіолінії є застарими, тобто такі, які підлягають демонтажу. Але як завжди виникають проблеми зі своєчасним  оновленням ліній. Наразі, керівництвом “Укртелекому” надана заявка  щодо надання витратного матеріалу. І тільки-но, при наявності останнього будуть проведені роботи з оновлення радіоліній. Але коли це буде — невідомо. Людям, які залишилися без даної послуги - не надаються рахунки.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

9 травня 2009
9 травня 2009