Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Погляд Хто спожив і не сплатив
Хто спожив і не сплатив
Погляд
Четвер, 28 квітня 2011, 20:59      Ромни, Сумська область

Закінчився опалювальний період, протягом якого всі споживачі у повному обсязі отримували гарантовані їм послуги. А от розраховувалися не всі. Директор КП «Ромникомунтепло» Георгій Кунцевич повідомляв, що загальна сума боргу за спожите тепло становить понад 4 мільйони гривень.

І якщо 1 млн. 300 тисяч винні з обласного та районного бюджетів, то решта суми – це борг населення та третьої групи споживачів, до якої входять не бюджетні організації.

Ми поцікавилися, хто ж із наших приватних підприємців та власників фірм не зміг знайти гроші, аби розрахуватися за послуги, які вони отримали. Станом на 1 квітня 2011 року рекордсменами за кількістю несплачених платежів є КП Торговий дім (25191 грн.), ПП Житловик (7384 грн. боргу і понад 14 тисяч, які вже стягнуті в судовому порядку і знаходяться на виконанні у державній виконавчій службі). МПВКП Астарта за рішенням суду повинна  сплатити понад 37 тисяч гривень та вже заборгувала 9020 грн. ТОВ Сільгоспенерго має борг у сумі 8142 грн. ПП Зевс винне більше 20 тисяч гривень, КП Роменський торговий ряд – 7805 грн., ФОП Богута Ж.В. – 8268 грн. Щодо ПП Фірма Тандем підготовлені документи на стягнення понад 39 тисяч гривень. ПП Кізім винне 4833 грн., а 4620 грн. дане ПП повинно сплатити за рішенням суду. ПП Губарь не сплатив за тепло 10447 грн., ТОВ Аніто – 4372 грн., крім них іще 5380 уже стягнуті у судовому порядку. Всього ж є 86 боржників, котрі іще не розрахувалися за отримані послуги.

Юристи КП «Ромникомунтепло» регулярно подають позови до суду на найбільш злісних неплатників, наприклад, зараз іде судовий розгляд по 10 боржникам. Загальна сума, котру вимагають наразі у судовому порядку – 52 тисячі 331 грн. Борг за 1 місяць становить 72 тисячі 276 грн. А загалом третя група споживачів винна за тепло 505 тисяч 225 грн. і 77 коп. Не рідко стається так, що навіть попри рішення суду про стягнення боргу від боржника немає жодної реакції, бо він не має ні достатньої суми коштів на рахунку, ні майна, яке можна б було забрати у рахунок боргу.

Звісно, на виправдання третьої категорії споживачів треба врахувати, що вони сплачують за найвищим тарифом. Також всім відомо, що не рідко жителі міста теж мають дуже великі суми заборгованості за спожите тепло, але це стане темою іншої публікації.

 

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

48
48