Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Погляд Про мухомори та молодь
Про мухомори та молодь
Погляд
Понеділок, 25 липня 2011, 09:59      Ромни, Сумська область

 Ранок вівторка для керівників різних установ є приводом зустрітися на апаратній нараді та обговорити поточні проблеми.

 

Їв, їм і буду їсти

Зокрема, представниця Пенсійного фонду повідомила, що ряд підприємств мають борги перед їхнім фондом: КП «Торговий ряд», парк культури та відпочинку, ПП «Міськдорсервіс», завод АТС (останнім часом остання установа стала частіше фігурувати у списках боржників). Начальник управління праці та соціального захисту населення Ярослав Панченко теж назвав АТС серед боржників разом з ДБУ-29.

Представник санстанції Анатолій Татенко розповів про випадок отруєння грибами. До реанімаційного відділення лікарні із гострим отруєнням потрапив чоловік, котрий вже 18 років збирає мухоморами. І навіть такий дріб’язковий інцидент, як негативні наслідки від їх вживання не спинять його. Ну тут, як кажуть, у кожного своя голова на плечах – от хай вона і думає.

Начальник КП «Ромнитеплосервіс» Володимир Бєсєда зізнався, що через фінансове становище довелося скоротити кількість операторів на котельнях. Ну так у нас часто буває – через труднощі з грошима страждають ті, хто і так отримує мало. Представник управління міського господарства Ярослав Яцкевик повідомив про те, що сесія виділила 120 тис грн. на добудову свердловини на Процівському водозаборі,  а також зараз ведеться капремонт каналізаційного колектору поблизу 11 школи.

 

Їздять не до всіх

Представник від районної лікарні Ніна Скорик наголосила на давній проблемі «швидкої» - відсутності бензину.  Через це зараз є можливість обслуговувати тільки екстрені виклики, а хронічних хворих консультують по телефону або пропонують викликати дільничного лікаря. Далі зайшла невелика дискусія стосовно технічної можливості переобладнання машин швидкої допомоги із бензинового двигуна на газовий, але за словами Ніни Андріївни для цього немає технічної можливості. Проте міський голова Микола Калашник був здивований такою інформацією і попросив розібратися детальніше у цьому питанні своїх заступників.

 

Вони працюють

На завершення мер нагадав своїм підлеглим про те, що всім потрібно працювати (слушна думка, чи не так?). Він акцентував увагу на тому, що у всіх керівників є вища освіта, тому треба намагатися вирішувати всі питання у межах своєї компетенції. Наприклад, Микола Кирилович звернув увагу не те, що близько 30 чоловік з-поміж наших начальників відповідають за дозвілля молоді. А  в результаті більшість підростаючого покоління розважають себе самотужки, у той час як їхні «шефи» списують великі стоси паперу із інформацією про проведені масові заходи. На практиці ж їх вдається помітити вкрай рідко. Так само «активно» співпрацюють  з молоддю й громадські організації – дуже підпільно і засекречено, аби ніхто про це не довідався. А молоді дівчата та хлопці, за словами міського очільника, своє дозвілля проводять на пляжі, де можна назбирати велику колекцію шприців. «І мабуть, вони не від пеніциліну чи знеболюючого», - натякнув Микола Кирилович. «Треба повертати літній майданчик і нам усім братися за роботу, аби все було під контролем», (а не так, як на березі річки – авт.).

Визнав пан Калашник, що саме комуналка є найбільш проблемною галуззю у місті і йому доводиться постійно вислуховувати претензії щодо не виконаної роботи з боку роменців. «Я розумію, що вони від мене хочуть, але я не знаю, де це взяти», - сказав міський голова, адже вся справа у замалому бюджеті міста. 

Відреагував мер і на проблему, порушену в одному із попередніх номерів «Ромни сьогодні». Ми описували ситуацію із будинком за адресою Маяковського, 67. Там уже тривалий час не працюють ліфти та й санітарний стан під’їздів знаходиться не на висоті. Тож міський голова зазначив, що на ремонт ліфтів у девятиповерхівці потрібно 266 тисяч гривень. І саме така значна сума є перепоною до якнайшвидшого вирішення проблеми.

 

Іванна Соловей

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Ромни
Ромни