Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Погляд Вода погана, зате економіка чудова
Вода погана, зате економіка чудова
Погляд
Субота, 06 серпня 2011, 06:47      Ромни, Сумська область

Депутати районної ради швидко і продуктивно розглянули питання порядку денного чергової сесії. Серед порушених пунктів були програма соціально-економічного розвитку району, забезпечення сіл якісною водою, зміни до бюджету.

 

Лейтмотивом виконання програми економічного та соціального розвитку Роменського району було покращення всіх наявних показників, приріст у промисловості та сільському господарстві. Завдяки спільному зі швейцарською стороною проекту DESPRO, направленому на забезпечення сіл водопостачанням, Бобрик, Сміле, Ярошівка, Глинськ і Борозенка отримають водогін для блага своїх жителів. На ці проекти залучено 1,2 млн. грн.

 

«Сільська криниця»

Менш оптимістично у нас виглядає ситуація із забезпеченням селян якісною питною водою. Сьогодні функціонує 223 колодязі у 128 населених пунктах, і вода у 138 потребує з них очищення та дезінфекції. З кожним роком погіршується якість питної води. А нею, між іншим, користується 44% населення району. Із 165 колодязів, які дослідили у першому півріччі цього року, 85 не відповідають бактеріологічним та санітарно-хімічним нормам. Найгіршим є те, що у бюджетах сіл та району не вистачає коштів на покращення ситуації. Рішенням сесії вирішили прийняти криниці на баланс сільських рад, виконати роботи по благоустрою колодязів громадського користування, районній СЕС «постійно проводити контроль щодо забезпечення населення району якісною питною водою та вживати відповідних заходів щодо усунення виявлених порушень та відхилень від норм та стандартів». Шкода тільки, що така паперова робота мало чим зарадить селянам на місцях, і якість води із криниць не поліпшиться від видання відповідних приписів. А виділення на ці потреби 50 тисяч гривень навряд чи зможе суттєво вплинути на стан справ.

Іменем земляка

У районі з’явився новий навчальний заклад: Хмелівську загальноосвітню школу реорганізували в навчально-виховний комплекс, до складу якого будуть входити загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів та дошкільний навчальний заклад. НВК носитиме ім’я героя Івана Федька, котрий був уродженцем Хмелова. Окремі навчальні заклади району отримають кошти на заміну вікон, ремонт санвузлів, дахів, котелень тощо. Депутати райради проголосували за виділення для цих потреб додаткових фінансових ресурсів.

«За сумлінну безперервну працю в органах державної влади» заступнику голови районної ради Наталії Ващенко вирішили видати грошову винагороду, яка передбачена для державних службовців. От тільки чому вважається, що робота держслужбовця протягом 10 (!) років вимагає грошового заохочення більше, аніж учителя, столяра, водія чи прибиральниці?

 

Подумаймо про духовне

По завершенні розгляду питань порядку денного до присутніх звернувся відомий депутат і благодійник В’ячеслав Леонов із проханням спільними зусиллями посприяти добудові Вознесенської церкви. Зараз реставраційні роботи вже майже завершилися, і було б чудово нарешті побачити храм у всій його красі. Всі охочі вносили свою лепту у благородну справу: суми коливалися від 10 грн. до кількох тисяч гривень. А імена всіх, хто допомагав, будуть занесені до спеціальної книги.

 

Іванна Соловей

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня