Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Погляд Педагогічна конференція
Педагогічна конференція
Погляд
Понеділок, 05 вересня 2011, 13:23      Ромни, Сумська область
Педагогічна конференція

Перед початком нового навчального року педагоги району зібралися на педагогічну конференцію, аби підвести підсумки попереднього навчального року та поговорити про перспективи на наступний. Прогнозовано більше говорили про позитив, наче від цього проблеми нівелюються.

Дорогу – молодим

Із вітальним словом до присутніх у залі вчителів звернувся голова райдержадміністрації Віктор Сєрік. Він відмітив, що всі колективи працювали над тим, аби мати достойну матеріально-технічну базу і приміщення. Також Віктор Петрович зазначив, що сьогоднішнє молоде покоління має високий інтелектуальний потенціал і саме на сучасних школярів та студентів покладається відповідальна робота по побудові нової країни, адже люди старшого віку мають зовсім іншу психологію і вже не продукуватимуть таку кількість новацій, як молодь. Очільник РДА вручив ювілейні медалі з нагоди 20 річниці незалежності України, а також грамоти від районної влади. Крім того, цього разу було відмічено шкільні колективи, де підготовка до нового навчального року пройшла найкраще.

 

Давайте поговоримо про позитив

Далі виступала начальник районного відділу освіти Людмила Шкурат. Із здобутків вона виокремила досягнення на рівні області, щоправда, не уточнила, які саме, а серед проблем відзначила малокомплектність сільських шкіл, віддаленість від осередків культури тощо. Проблемою (але не лише для педагогів, звісно – авт.) є слабке здоров’я більшості школярів. Наприклад, 9 із 10 учнів мають певні захворювання, 5 із 10 перебувають на диспансерному обліку.

Прикро було чути, що діти у дошкільних закладах харчуються на 9,06 грн. на день при нормі у 20 грн.

У питанні забезпеченості навчальною літературою найменше пощастило учням старших класів: 10-класники забезпечені книжками на 96%, а 11-класники – на 80%. Щодо молодших школярів, то, за словами Людмили Петрівни, у них немає жодних проблем із підручниками. Проте якщо із друкованими посібниками певні труднощі є, то із доступом до комп’ютерів та інтернету у школярів усіх закладів проблем бути не повинно. Також тепер у 8 освітніх округах є мультимедійні комплекси, придбані за кошти обласного бюджету.

 

Красномовні цифри

Зараз у районних школах працює 639 педагогів, 509 з них – жінки. 90% учителів мають вищу освіту. Високий процент на Роменщині рацівників сфери із такими званнями, як вчитель-методист, вчитель вищої категорії, заслужений вчитель. Але на олімпіадах їх вихованці не показують високих результатів. Виходить, у нас женуться за красивими званнями, а не за реальними здобутками? Яскравою ілюстрацією цього є те, що на олімпіадах обласного рівня лише 1 учениця Роменського району зайняла призове місце. Тут, як то кажуть, без коментарів.

У наш район було направлено 19 молодих спеціалістів, котрі навчалися у вищих навчальних закладах на бюджетній основі і тепер повинні відпрацювати 3 роки у школі. Але прибуло лише 10. У районі діє 18 дошкільних навчальних закладів та 7 навчально-виховних комплексів, де навчається 745 дітей.

Бурхливе обговорення у залі викликала інформація про те, що солідне фінансове заохочення отримають ті навчальні заклади, які найкраще підготуються до навчального року. Щоправда, не зовсім зрозуміло, який діятиме механізм відбору, та й на чиї кошти виписуватимуть цю солодку пілюлю.

 

Євро-2012 – у кожну школу!

Навчальний рік 2011-2012 буде скорочений через те, що у 2012 році Україна разом із Польщею стануть господарями європейського чемпіонату з футболу. У зв’язку з цим навчальний рік буде завершений ще у травні. ЗНО проводитимуть з 14 травня по 7 червня. Безперечно, це дуже порадує дітей. Але не зовсім зрозуміло, як саме Євро зачепить учнів наших сільських шкіл?

 

Іванна Соловей

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Виступ хору
Виступ хору