Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Сучасна «стахановка»
Сучасна «стахановка»
Погляд
Понеділок, 16 травня 2011, 21:21      Ромни, Сумська область

Виявляється, рух, названий на честь відомого радянського шахтаря, живий  і досі. Щоправда, його сучасні послідовники «стаханівськими» темпами не виробляють, а незаконно заробляють.

38-річна жінка із Житнього використала п’ятирічний термін для особистого збагачення за рахунок коштів інших. У 2000 році вона влаштувалася працювати на Роменський вузол Укрпошти головним бухгалтером. У 2005 році познайомилася із приватним підприємцем, спільно з якою вирішили привласнювати гроші пошти на свої потреби. Всіма отриманими сумами ділилися по-сестринськи: 80% забирала головний бухгалтер, а 20% - приватний підприємець. Спеціально був створений банківський рахунок, на який регулярно перечислювалися значні суми коштів. І протягом 5 років така  процедура стала для двох жінок такою ж звичною, як і похід на роботу. Всього вони привласнили 1 млн. 735 тис. грн. Таку значну суму недостачі і було виявлено в ході перевірки.

Жінка свою вину у привласненні коштів державного підприємства шляхом зловживання службовим становищем визнала повністю. От тільки відшкодувати заподіяні збитки не може, оскільки не має таких грошей. Суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі строком  сім років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з обліком, звітом, розпорядженням матеріальними цінностями, в органах державної влади строком на три роки та з конфіскацією усього належного їй майна.

Її спільниця теж повністю визнала свою вину у посібництві службовій особі у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. За це їй дали випробувальний термін 3 роки, протягом яких вона повинна повідомляти органи правопорядку про зміну місця проживання та роботи.

 

Тетяна Івасин за матеріалами Роменського міжрайонного прокурора Олексія Винника

 

Погода. Ромни

Календар