Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд У нас гості
У нас гості
Погляд
Понеділок, 06 червня 2011, 08:21      Ромни, Сумська область

Візит був приурочений до святкування Дня ЄвропиНу нарешті дочекалися! Ну нарешті можна зітхнути з полегшенням! Мабуть, саме так зараз думають ті, кому довелося пройти через зустріч високих гостей із Європи. Візит був приурочений до святкування Дня Європи. Напередодні також говорилося про запланований огляд техніки, подарованої від Євросоюзу.

Приємно відмітити, що високоповажні гості на чолі із головою Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейрою не змусили себе чекати і  проявили пунктуальність, якої іноді не вистачає нашим чиновникам. Візитерів  на порозі міської ради зустрічали діти із повітряними кульками та хор, котрий віншував «Многая літа», а потім запросили послів європейських країн до зали засідань. Також цьому передував огляд робіт дитячої творчості (ну куди ж Ромнах без досягнень підростаючого покоління! Та і що ще не соромно показати іноземцям?). На зустрічі із запрошеними керівниками підприємств, організацій, депутатами, директорами шкіл та іншими міський голова Микола Калашник і Жозе Мануел Тейшейра обмінялися подарунками. Під час свого виступу наш мер як умів хвалив досягнення Ромен у принаймні тих галузях, які ще в змозі функціонувати у нашому місті. Відмітив він і «достатню інвестиційну привабливість» міста.

Пан Тейшейра зізнався у захопленні красою України, особливо навесні, коли стоїть чудова погода і все довкола одягається у нові зелені шати. Далі почалася «гра» у питання-відповіді. Наша сторона цікавилася, чи святкують у самій Європі День Європи. Виявилося, що у них такого звичаю немає, адже між країнами-членами Євросоюзу іде постійна і тісна співпраця у різних сферах. Далі пролунало запитання про те, які українські товари відомі європейцям. Як виявилося, вони знають кілька вітчизняних марок горілки та пива. Після цього ведуча люб’язно надала право виголосити заключне слово міському голові. А про те, щоб і представники місцевих газет задали свої питання, ніхто не подбав. Складалося таке враження, що цього наше керівництво не хотіло. Може, боялося почути незручні запитання? Та це хай буде на совісті тих, хто готував програму заходів.

Після спілкування у залі гості вийшли на площу, де була виставлена техніка, подарована місту в рамках проекту TACIS. Нагадаю, що «завдяки» поганій якості наших доріг не всі машини використовуються. Поки що частина із них стоїть на задвірках і припадає пилом.  Гостям із Європи, звісно, не сказали, що у нас саме таке ставлення до їх подарунку, тому пан Тейшера та інші візитери виглядали цілком задоволеними  і в такому настрої делегація попрямувала до Сум.

Як не крути, саме завдяки допомозі Європи у нас працює багато міжнародних програм та проектів. Їх фінансова та інформаційна підтримка для Ромен є значною допомогою, без якої нашого скромного бюджету не вистачило б на те, що зараз діє з користю для громади.

 

Іванна Соловей

 

Фото

 

Жозе Мануел Пінту Тейшейра (справа) оглядає комунальну техніку

 

Погода. Ромни

Календар