Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Мрія стає ближчою
Мрія стає ближчою
Вісті Роменщини
Четвер, 28 січня 2010, 14:39      Ромни, Сумська область

У селах району владні структури проводять звіти з виконання програми економічного та соціального розвитку району в 2009 році. Днями голова ра­йонної державної адміністрації П.М. Кривогуз зустрівся із жителями села Діброва, розповів, що було зроблено у минулому році, про плани на майбутнє.

 

Значний обсяг робіт виконано за останні роки з газифікації сіл. Коли мова зайшла про цю наболілу проблему для жителів с. Діброва, із залу почулося запитання:

 

- У село завозяться труби, то що, справді почнеться газифікація?

 

Петро Миколайович відпо­вів, що робота в цьому напрямку проводиться. Відновляться роботи з будівництва газопроводу Рогинці-Сміле, а вже від нього "гілка" піде і до Діброви. Райдержадміністрація завжди допомагала коштами на прокладання газопроводів, буде надана підтримка і дібрівчанам.

 

Сільська громада, виконком, депутати теж працюють над вирішенням нагальних питань. Саме про це наголосив у своїй звітній доповіді сільський голова П.М. Панченко.

 

Він, зокрема, відзначив, що дохідна частина бюджету виконана, немає заборгованості по "захищених" витратних статтях. Проводиться робота щодо під­тримки в належному стані об'єктів соціальної сфери. Від­ремонтовано будинок культури, придбано музичну апаратуру, впорядковано кладовище. На кошти сільської ради (ви­трачено 21000 грн.) проведено освітлення вулиць у селах Володимирівка, Діброва, Дзеркалька. А жителі Хрещатика за свої кошти відремонтували ґрунтову дорогу. Завезли та розгорнули близько 120 тонн битої цегли та щебеню.

 

На території сільської ради працює п'ять фельдшерських пунктів. Оперативному обслуговуванню хворих сприяє наявність автомо­біля, на якому досвідчений фельдшер Л.В. Оле­фір здій­снює об'їзд пацієн­тів. Водопровідна система хоч і стара, але утримується на належному рівні.

 

Нестача коштів у місцевих бюджетах не дає можливості вирішити всі питання життєзабезпечення сіл. Однак там, де до роботи беруться всі разом, можна досягти чимало. Прикладом цього є громада Дібрівської сільської ради.

 

Микола ЛАВРИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

40
40