Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Попався голова комісії
Попався голова комісії
Вісті Роменщини
П'ятниця, 05 лютого 2010, 08:35      Ромни, Сумська область

Під час першого туру виборів Президента України не обійшлося без порушення законодавства.

 

Усім відомо, що голосування за інших осіб, а також передача виборцем права голосу будь-якій іншій особі забороняється. Однак голова однієї із місцевих виборчих комісій все-таки проголосував за громадянина, зареєстрованого на діль­ниці, але який не брав участі у голосуванні. Таким чином сталося грубе свідоме порушення закону, про яке повідомили офіційні спостерігачі.

 

Цей випадок коментує Роменський міжрайонний прокурор, старший радник юстиції Олексій ВИННИК:

 

- Згідно зі ст. ст. 3, 5 Закону України "Про вибори Президента України" кожен громадянин України на виборах Президента України має один голос. Кожен виборець голосує особисто. За вказаний злочин відповідно до ч.1 ст. 158-1 КК України (голосування виборцем, який бере участь у виборах або референдумі на виборчій дільниці більше ніж один раз) передбачене покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

 

Звертаю увагу всіх учасників виборчого процесу на необ­хідність знання і дотримання виборчого законодавства як відповідальними за організацію та проведення виборів на місцях, так і самими виборцями. Це допоможе попередити подібні порушення в майбутньому, зокрема під час другого туру виборів Президента України.

 

Юрій ПРОКОПЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

36
36