Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Дорогі друзі, шанувальники природи!
Дорогі друзі, шанувальники природи!
Вісті Роменщини
Понеділок, 26 квітня 2010, 07:53      Ромни, Сумська область

Природа - наш єдиний спільний дім. Берегти його, передавати із покоління в покоління охайним і доглянутим - головне завдання і найперша заповідь людини, основа генетичної пам'яті й життєвих сил українського народу.

 

Уже протягом дванадцяти років 17 квітня з ініціативи та за участі членів Українського товариства охорони природи проводяться заходи, спрямовані на озеленення, очищення берегів великих і малих рік країни, збереження заповідних територій, впорядкування парків, скверів, криниць, поширення екологічних знань.

 

Україна має унікальну природу - красиву і багату. Проте ставляться до неї лише як до дармового ресурсу для задоволення виробничих і приватних егоїстичних потреб. А через забруднення землі, води, повітря відбувається деградація людського в самій людині, спад життєвих сил.

Усі ми - люди, суспільство, держава - повинні змінити ставлення до природи. Люди лише гості Землі, а не її володарі.

 

Українське товариство охорони природи, що об'єднує понад два мільйони однодумців, упродовж багатьох десятиліть силою колективного ентузіазму, великої громадян­ської відповідальності за майбутнє України діє на благо охорони й відродження довкілля, збереження генофонду й здоров'я народу.

 

З нагоди Дня довкілля Роменська міськрайонна організація УТОП звертається до керівників підприємств, навчальних закладів, органів державної влади та місцевого самоврядування, усіх співвітчизників із закликом взяти найактивнішу участь у практичних природоохоронних заходах:

 

- благоустрої та озелененні населених пунктів, виробничих територій та власних садиб, упорядкуванні меморіалів і братських могил;

- очищенні від сміття прилеглих територій, берегів річок і водоймищ;

- посадці дерев, створенні нових парків, скверів, алей, квітників;

- упорядкуванні заповідних територій, зон масового відпочинку;

- пропаганді екологічного світогляду серед широких верств населення, державних службовців і керівників, учнів­ської молоді.

 

Кожен житель Роменщини повинен взяти участь в екологічних заходах у доступ­ній для нього формі, стати охайним господарем на своїй землі, сприяти відродженню наших багатовікових традицій поваги до природи.

 

Спільними зусиллями збережімо чистим довкілля.

 

Юрій ЛИТВИНЕНКО, 

заступник міського голови, голова Роменської міськрай-

організації УТОП.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

36
36