Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Великій Перемозі – присвячується
Великій Перемозі – присвячується
Вісті Роменщини
Вівторок, 18 травня 2010, 08:29      Ромни, Сумська область

Різнопланові заходи з нагоди Дня Перемоги пройшли не лише 9 травня.

Так, 7 травня Товариство сприяння обороні України (Т.М. Біленко) організувало автопробіг, присвячений Дню Перемоги. О 9-й ранку три легкових автомобілі з працівниками ТСОУ, ветеранами війни і праці направилися в за­плановані села. Відвідали меморіали, братські могили, пам'ятники Г.М. Прокопенку в Житному, льотчиці Герою Радянського Союзу Катерині Зеленко, державний історико-культурний заповідник "Посулля" в Пустовійтівці. До місць поховань воїнів лягли живі квіти, загиблих вшанували хвилиною мовчання.

*

65 легкоатлетів коледжу СНАУ взяли участь у святковому забігу, присвяченому річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Студенти стартували від навчального закладу й фінішували у Житному. Тут вони вшанували пам'ять визволителів на братській могилі, біля монумента Герою Радянського Союзу, уродженцю села Георгію Прокопенку, а також відвідали місцевий музей бойової слави.

*

За сприяння міської влади, міських осередків партій БЮТ і "Сильна Україна", а також ПП "Сенча О.В." п'ять мобільних телефонів вручили інвалідам Великої Вітчизняної війни начальник УПСЗН міськвиконкому Юрій Скиба, очільники партійних організацій Любов Яцура (БЮТ), Ігор Тетірко ("Сильна Україна"). Стільниковий зв'язок частково компенсує комунікаційні незручності до того часу, коли оселі ветеранів облаштують стаціонарним телефонним зв'язком.

*

Активно долучилися до святкування Дня Перемоги молодіжні організації міста. До цього, зокрема, спонукала ініційована відділом у справах сім'ї та молоді міськвиконкому акція "Передай мені пам'ять". Вона стартувала 1 травня й спрямована на збереження спогадів учасників бойових дій 1941-1945 років.

Супутню акцію "Зроби додаткову покупку. Скажи спасибі ветерану" провели спільно з супермаркетами "Смак" і "Оазис" волонтери громадської орга­ні­зації "Новий світ" і молодіжного клубу міського Будинку культури (керівник Вікторія Мурич), міського благодійного фонду "Любов" (Любов Пирха), обласного осередку міжнародної громадської організації "Світ родини" (Наталія Охріменко), молодіжного центру для юнаків "Відновлення" (Олександр Мурич). Особливо допоміг продуктами для ветеранів магазин "555". До акції також приєднався місцевий осередок Партії регіонів.

Більш як двісті ветеранів раділи сюрпризам від небайдужих людей. Їх принесли в домівки, а також у лікарню волонтери. Працівники територіального центру соціального обслуговування, ветеранської організації також вручили ветеранам, які перебувають на лікуванні в ЦРЛ, листівки й квіти від міського голови.

Організатори щиро вдячні всім, хто зробив додаткову покупку.

*

Керівники міста і ра­йо­ну не обмежилися офі­ційними вітаннями вої­нів-визволителів. Міський голова Павло Помаран та голова райдержадміні­страції Вік­тор Сєрік відвідали сивочолих переможців удома як напередодні, так і 9 травня, сердечно поздоровили зі святом, вручили ювілейні медалі, квіти, подарунки. Щире, невимушене спілкування додало ветеранам сил та гарного настрою.

*

У Другому спеціальному регіональному центрі швидкого реагування МНС про ветеранів пам'ятають завжди, особливо про тих, які служили в частині. Полковник у відставці Семен Семенович Молчанов та прапорщик у відставці Микола Тимофі­йович Клименко завжди бажані гості в колективі.  Саме на них, фронтовиків, рівняються нинішні рятувальники. Напередодні 9 Травня працівники центру привітали їх зі святом, вручили подарунки.

*

Колишні солдати Великої Вітчизняної війни Григорій Кузьмич Строй і Олександр Олександрович Ласкавий поділилися спогадами про роки своєї звитяжної молодості зі старшокласниками ЗОШ № 4. Зустріч відбулася у центральній міській бібліотеці під час вечора вшанування "Ми пам'ятаєм, хто в добу лиху в борні важкій віддав останні сили", який провели співробітниці книгозбірні.

*

В атмосфері поваги і шани до учасників Великої Вітчизняної війни, які перебувають на обслуговуванні у територіальному центрі соціального обслуговування, пройшов святковий вогник у відділенні соціально-побутової реабілітації.

Привітали присутніх перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення міськ­виконкому Наталія Єфімова, директор територіального центру Катерина Стукалова. З концертною програмою виступили підопічні відділення, учасники художнього колективу "Співочі голоси".

Свій музичний подарунок ветеранам зробили й соціальні працівники. Свято завершилося словами подяки від ветеранів.

*

Ветеранів силових структур Григорія Івановича Мішенка, Андрія Романовича Рибалка, а також вдову Миколи Юхимовича Шевченка Надію Степанівну вітали під час урочистих зборів у Роменському міськвідділі ГУМВС України в Сумській області. Начальник підрозділу Станіслав Просоленко вручив їм квіти, премії. Його заступник В'ячеслав Науменко зачитав поздоровні листівки столичного та обласного ке­рів­ництва Міністерства внутрішніх справ.

Зі словами подяки до винуватців торжеств звернувся голова ветеранської організації колишніх співробітників міліції Олександр Дмитренко. Власні вірші, присвячені величній даті, зачитала його заступник Лідія Потій. Потім гостей запросили до святкового столу. Міліціонери також відвідали вдів соратників.

Підготував Петро КАРАБУТ

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

37
37