Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Ґрунтовно – про комунальне
Ґрунтовно – про комунальне
Вісті Роменщини
Четвер, 23 грудня 2010, 00:00      Ромни, Сумська область

Представники влади за «круглим столом» обговорили з головами квартальних комітетів нагальні питання життєдіяльності міста. Саме ці люди є найближчою до мешканців ланкою органів місцевого самоврядування.

Вони найчастіше зустрічаються з жителями, щоб узгодити чи впровадити той чи інший суспільний проект, ініційований на місцевому рівні.

– Таких зустрічей стане більше, – відкриваючи засідання запевнив міський голова М.К. Калашник. – Роботи в кварталах багато, працювати буде нелегко, але цікаво, – пообіцяв він.

Першим напрямком спілкування учасники зустрічі обрали соціальний захист. Начальник управління праці та соці­ального захисту міськвиконкому Ю.М. Скиба поінформував про призначення субсидій за спрощеною процедурою. Завдяки законодавчим змінам цього року вдвічі більше споживачів змогли скористуватися допомогою для компенсації комунальних витрат. Не завжди вчасно вдається вручити повідомлення про їх призначення отримувачам, – вибачився Юрій Михайлович за недолік роботи управління. Продовжуючи тему, Микола Калашник відзначив, що передусім квартальні голови можуть допомогти у розгляді спірних звернень за цим видом державної підтримки. Наприклад, коли розмір житлової площі чи склад сім’ї не відповідає вимогам соціального закону.

Порядок встановлення на­дбавки до пенсії за особливі заслуги проаналізувала начальник відділу з контролю за правильністю призначення пенсій УПСЗН міськвиконкому Т.П. Мусієнко. Процес їх призначення складний, – зауважила вона. Право на такі доплати мають учасники Великої Вітчизняної війни, бойових дій, видатні спортсмени, народні депутати України, депутати чотирьох і більше скликань місцевих рад, особи, відзначені званнями «заслужений», «народний» та ін. Голови квартальних комітетів запропонували передбачити подібні пільги й для ветеранів своєї громадської роботи. Роз’яснення з питань перерахунку пенсій надала в. о. начальника управління ПФУ в м. Ромни Г.С. Скиба.

Більш ґрунтовна розмова стосувалася роботи комунальних служб. Начальник головного управління міського господарства М.Г. Кочерга розпочав її з проблеми поводження з твердими побутовими відходами. Він, зокрема, зауважив, що з вивезенням стихійних сміттєзвалищ, розпочатим восени, не чекатимуть до весни. Роботи продовжаться щойно дозволить погода. Такої ж відповідності щодо санітарного благоустрою міста влада очі­кує й від роменців. Контрольну роль у цьому має відіграти тісна співпраця місцевого самоврядування з квартальними представниками й правоохоронцями, – окреслив санітарну стратегію Михайло Григорович. Він також навів деякі статистичні дані. Так, уклали договори про вивезення сміття тільки 48% мешканців приватного сектора. Оплачено утилізацію лише 118 куб. м непотребу з 638 куб. м, доставлених на міське сміттєзвалище. Така послуга, за норми 30 кг, коштує 5,31 грн. До речі, кожен має право обслужити себе, самостійно доставивши відходи на звалище. При цьому вартість захоронення складе 65 коп., які потрібно заплатити на сміттєприймальному пункті. Протягом року коштом міського бюджету ліквідовано 7920 куб. м стихійних смітників. Представники громади вкотре наголосили на нагальній необхідності навести лад на покинутих дворищах, стан яких подекуди додає роботи в цьому напрямку. На думку голів квартальних комітетів, найкраще знайти шляхи передачі цих площ громаді, яка б і вирішила їх подальшу долю.

Вкотре підняли питання підсипки ґрунтових доріг. Як уже повідомлялося, планується використати для цього шлак з 33-відсотковим вмістом цементу. Щодо його поставок міський голова вже домовився з металургійним підприємством. Визначено черговість робіт з урахуванням найбільш проблемних ділянок.

За «круглим столом» торкнулися й тем благоустрою вулиць після прокладення комунікацій, роботи громадського транспорту, облаштування додаткових контейнерних майданчиків, місць відпочинку та санітарних об’єктів поблизу медичних, дозвільних та інших установ, а також незаконної торгівлі та зловживання тютюновими й алкогольними виробами, відновлення на деяких вулицях проводового радіомовлення, встановлення телефонів.

Юрій ПРОКОПЕНКО
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Стародавній обряд
Стародавній обряд