Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Хто вивозитиме сміття?
Хто вивозитиме сміття?
Вісті Роменщини
Середа, 11 травня 2011, 12:39      Ромни, Сумська область

Відбулася сьома сесія місь­кої ради шостого скликання, яку провів секретар міськради Микола Цецюр. 

На початку засідання вже традиційно було озвучено депутатські запити, а потім народні обранці приступили до реалізації порядку денного.

Розглянуто земельні питання, затверджено чи скориговано ряд програм, зокрема, затверджена програма розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року, внесено зміни до програми економічного і соці­ального розвитку міста на 2011 рік, затверджено міську комплексну програму розвитку житлового будівництва на 2011 рік, погоджено проект рішення, яким визначаються розміри залучення коштів на розвиток інженерно-транспортної ін­фраструктури міста при будівництві нових споруд (після обговорення громадськістю його буде внесено на затвердження). Так, якщо це житло, до міського бю­джету пропонується відраховувати 2% його вартості, в іншому випадку - 4%.

Прийнято рішення про ство­рення у міському Будинку культури художньої галереї ім. Івана Кавалерідзе.

Найбільше дискусій викликало питання щодо оголошення конкурсу з визначення суб'­єктів господарювання - виконавців з надання послуг зі збирання, вивезення, розміщення, захоронення твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів, рідких побутових відходів, що утворюються на території міста Ромни. Нагальна необхідність його роз­гляду була викликана тим фактом, що в кінці травня в Ромни прибуде численна делегація послів країн Євросоюзу, щоб побачити, наскільки ефективно використовується надана місту в рамках проекту TACIS техніка (частина якої тривалий час фактично простояла). У разі незадовільної оцінки можемо її втратити. Вреш­ті-решт тимчасовим виконавцем даних послуг визначили ТОВ "ПМК-Ресурс". Судячи з оз­вучених керівником під­при­ємства Віталієм Жиленком пла­нів, зокрема стосовно забезпечення нормального під'­їзду до міського звалища (це, як зазначалося на сесії, виявилося не під силу ПП "Еліпс", що й уне­мо­жливило застосування розрахованого на європейські дороги спецтранспорту), стан вивезення побутових відходів, особливо з віддалених мікрорайонів, має відчутно покращитися вже найближчим часом.

У "різному" Віктор Проценко підняв проблему забезпечення безперебійного автобусного сполучення в мікрорайоні Каховка, а Сергій Біляєв - спорудження відділення гемодіалі­зу в Роменській ЦРЛ. Звернення направлено на розгляд у про­філь­ні депутатські комісії та підрозділи виконкому.

Павло КЛЮЧНИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Мітинг
Мітинг