Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини ПЕРЕМОЖЦІВ ВИЗНАЧИТЬ КОНКУРС
ПЕРЕМОЖЦІВ ВИЗНАЧИТЬ КОНКУРС
Вісті Роменщини
Середа, 11 травня 2011, 12:45      Ромни, Сумська область

Відбулося чергове засідання колегії РДА, яке провів голова райдержадміністрації В.П. Сєрік. З першого питання “Про виконання Програми економічного та соціально-економічного розвитку та місцевих бюджетів району за І квартал 2011 року” доповів його заступник О.О. Обідейко.

Він, зокрема, відзначив, що промисловими підприємствами району вироблено продукції на 72,3 млн. грн., що на 12,6 млн. грн. (на 21%) більше проти відповідного періоду минулого року. Наростили обсяги виробництва філії “Роменський молочний комбінат ПП “Рось”, ПрАТ “СБК” у м. Ромни, підприємство “Андріяшівський хлібозавод” Роменської РСС. Нижче рівня минулого року працювало ВАТ “Біловодський комбінат хлібопродуктів”.

Не здає позицій і сільськогосподарське виробництво. Господарствами району планується засіяти 95260 га ріллі, що на 1234 га більше проти минулого року. Весняно-польові роботи організовано проводяться у ФГ “Урожай”, ДГ “Агрофірма “Надія”, ТОВ “Урожайна країна”.

За вказаний період індивідуальними забудовниками введено в експлуатацію 9 житлових будинків загальною площею 809 кв. м. Згідно з програмою “Власний дім” з початку року укладено 6 договорів на реконструкцію будинків на 165 тис. грн., отримали кошти два позичальники на суму 65 тис. грн.

Створено обслуговуючі кооперативи  для будівництва водогонів у 7 сільських громадах, які підготували та подали проектні заяви на участь у конкурсі україн­сько-швейцарського проекту DESPRO. Сума фінансування може скласти 240 тис. грн. Обов’язковою умовою є співучасть у програмі: 60% – кошти DESPRO, 15% – територіальних громад, 25% – районного бюджету. Переможці визначаться на конкурсі.

У районі функціонує 959 суб’­єктів малого підприємництва, що на 24 одиниці більше, ніж на початку 2011 року. Представниками малого бізнесу сплачено до місцевого бюджету 1502 тис. грн., що становить 23% загального обсягу власних надхо­джень. До зведеного бюджету за І квартал нинішнього року на­дійшло 625,8 млн. грн. податків та збо­рів, що на 350 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

До місцевих бюджетів наді­йшло 6,5 млн. грн. власних доходів, що становить 27% контрольних показників Міністерства фінансів України. Понад план місцеві бюджети отримали 558,8 тис. грн.

Однак не всі спрацювали на належному рівні, не виконали за­тверджені показники 6 сільсь­ких рад: Андріяшівська (сума недо­ви­конання 42,6 тис. грн.), Бобрицька (30), Миколаїв­ська (17,7), Рогинська (17,6), Великобубнів­ська (10,7), Басівська (0,5 тис. грн.).

Послугами міськрайонного центру зайнятості населення скористалося 940 безробітних, що на 25% більше проти відповідного періоду минулого року. До виконання громадських робіт залучено 50 безробітних, що на 31,5% більше, ніж торік. Однак не використовують цей резерв зайнятості населення у Андрі­ївській, Біловодській, Хоминців­ській, Погожокриницькій, Ново­гре­бельсь­кій сільських радах.

За вказаний період виплачено 4,9 млн. грн. державної соці­альної допомоги малозабезпеченим сім’ям та дітям-інвалідам. Заборгованості немає. Нараховано 859 тис. грн. субсидій на житлово-комунальні послуги. Заборгованість з виплат субсидій становить 421 тис. грн. Пенсії отримують 12790 людей похилого віку. Місячний фонд виплат пенсій за березень склав 12,4 млн. грн. Середній розмір становить 946 грн., що на 117 грн. більше, ніж торік.

З другого питання “Про стан дотримання санітарного законодавства у загальноосвітніх навчальних закладах району” ін­формувала начальник відділу освіти РДА Л.П. Шкурат.

– У школах та дитячих садках, – наголосила виступаюча, – створено необхідні умови для навчання та виховання дітей. Навчання проводиться в одну зміну, за винятком Герасимівської та Калинівської ЗОШ І-ІІ ступенів, класні кімнати не перевантажені, обладнання шкільних приміщень відповідає санітарно-гігієнічним нормам.

Гарячим харчуванням охоплено 97% школярів (по області - 83%). Чергові вчителі здійснюють контроль за якістю продуктів, що надходять до їдальні, умовами їх зберігання. Спеціалістами сан­епі­демстанції згідно з графіком проводиться обстеження води. З року в рік покращується матеріально-технічна база шкільних їдалень. Однак до кінця це питання не вирішено. Половина технологічного обладнання вже експлуатується понад 15-20 років і потребує заміни, “старіють” водопровідні та каналізаційні мережі, а на їх капітальний ремонт потрібні значні кошти. Проте і в цьому напрямку дещо робиться. Відремонтовано водопроводи в Миколаївській, Смілівській школах, проведено ремонт обіднього залу (Гаївська ЗОШ).

У навчальних закладах органі­зована система санітарно-гігіє­нічного навчання з попередження інфекційних захворювань та отруєнь, здійснюються заходи зі збереження здоров’я дітей.

В обговоренні вищеназваних питань виступили сільські голови І.С. Дибчинська (Андріяшівка), В.Є. Лях (Рогинці), голова ФГ С.І. Кривозуб І.М. Кривозуб, в. о. начальника Роменської виправної колонії № 56 Ю.Ю. Сохань та інші. Прийнято відповідні розпорядження.

Микола ГНАТЕНКО
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

16
16