Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Холодає…
Вісті Роменщини
П'ятниця, 21 жовтня 2011, 07:51      Ромни, Сумська область
Як тільки завершився попередній опалювальний період, вже у травні розпочалася підготовка до нового. Члени штабу, які опікуються цим питанням, збиралися по кілька разів на місяць. На останньому перед подачею тепла в домівки засіданні говорили вже не про підготовку, а про строки початку опалення. 

З року в рік стандарти не змінюються: з 10 жовтня планують подати тепло в дитячі та медичні заклади, з 15 жовтня - іншим споживачам. За нинішніми вимогами, остаточне рішення приймають місцеві органи влади, зважаючи на погодні умови. За законом, наголосив очільник штабу, начальник головного управління міського господарства Михайло Кочерга, котельні мають запрацювати при середньодобовій температурі +8 градусів. Щоправда, цих вимог не завжди дотримуються. Контролюються не тіль­ки загальні строки пуску тепла. Вкотре планується заощадити на опаленні шкіл, змістивши дату початку осінніх канікул. Затягнути пояси доведеться всім установам, адже вартість тисячі кубометрів газу зросла на 400 грн. порівняно з розрахунковими показниками.

Комунальники сподіваються вчасно уникнути непередбачених затримок. Відповідні заходи проводяться за графіком. Мережі попередньо заповнюються водою, пориви негайно ліквідуються. Додає клопоту розмежування земель комунальної, відомчої та приватної власності, а також усклад­нення дозвільних процедур, необхідних теплопостачальним організаціям для придбання газу.

Особливу увагу, наголосив Михайло Кочерга, міський голова доручив приділити ремонту м'яких покрівель. Виділено майже 100 тис. грн. для придбання руберойду. Хоча цього й недостатньо, Микола Калашник спрямував роботу комунальників таким чином, щоб через рік-два проблема зникла назавжди.

Працівників РЕМу попросили додатково проконтролювати роботу вуличного освітлення, вчасно завершити земляні роботи.

Для посипки вулиць заготовлено 1900 тонн піску, незабаром надійде вагон солі. На спеціалізованому заводі вантажівка переобладнується під піскорозкидач. Працівники комунальних служб також повинні врахувати, що декоративну бруківку, передусім укладену в парку культури та відпочинку, не можна посипати сольовою сумішшю, яка її руйнує. Тому додатково заготовлюється шлак.

Учасники зустрічі торкнулися й питання вивезення сміття. Як відомо, змінився надавач відповідних послуг. Серед позитивних моментів такого кроку начальник ГУМГ відзначив, що передану міською радою техніку підприємство поповнило власною, а також зобов'язалося упорядкувати міський полігон побутових відходів.

Юрій ПРОКОПЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

16
16