Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Міцна й тепла родина дошкілля
Міцна й тепла родина дошкілля
Вісті Роменщини
Четвер, 08 грудня 2011, 22:15      Ромни, Сумська область
Піклування про дітей, їх щас­тя та благополуччя завжди залишатиметься головною турботою дорослих.

Фундамент фізичного та психічного здоров’я закладається саме в дитинстві. Зберегти його, сформувати характер, виховати корисні навички та вміння, розвинути життєву компетентність малюка – найважливіші завдання, які вирішують педагоги дошкільних навчальних закладів Ромен, реалізуючи положення базової програми “Я у Світі”.

Завітавши до будь-якого міського дитячого садочка, відразу відчуваєш затишок і тепло. У вічі впадає індивідуальність кожної групи, що відрізняються оформленням, відтворюючи своєрідний стиль кожного педагога. А поєднує їх одне – куди не подивись, скрізь яскраво та гарно, все потопає в зелені кімнатних рослин на будь-який смак, а зі стін поглядають добрими очима казкові герої, оберігаючи спокій малюків. Вихованцям гостинно відкриті двері груп раннього, молодшого, старшого дошкільного віку, що ваблять казковими назвами “Золота рибка”, “Бджілка”, “Колобок”, “Ягідка” тощо. У кожного вихователя власні секрети підходу до спілкування з малятами. Педагоги враховують дитячий інтерес і зацікавленість тією чи іншою справою. З цією метою створюють для своїх маленьких вихованців активне предметно-розвивальне середовище, в якому можна обрати саме той вид діяльності, якого прагне дитина. Це дозволяє їм краще пізнавати навколишній світ.

Збереженням психічного здоров’я успішно займаються практичні психологи. Любов до прекрасного, чарівний світ мелодій відкривають музичні керівники. Міцна матеріально-технічна база дитячих садочків свідчить про те, що їх завідувачки вміють хазяйнувати. Вони присвячують життя покращенню умов у закладі, забезпеченню рівного доступу до якісної освіти. Так, при кожному ДНЗ створені “Школи раннього розвитку” для найменших, які тільки готуються відвідувати дитсадок. Батьки разом зі своїми дітьми можуть щодня заходити до до­шкільних закладів, щоб набувати вмінь самостійно розвивати та виховувати малюків. Крім того, при дошкільних навчальних закладах №№ 3, 8 та методичному кабінеті відділу освіти міськвиконкому діють консультаційні центри для батьків або осіб, які їх замінюють, де можна отримати безкоштовну психолого-педагогічну допомогу.

Своїми досягненнями та досвідом роботи галузь дошкілля міста ділиться з колегами області на семінарах, конференціях, під час конкурсів та акцій, організованих управлінням освіти і науки облдержадміністрації. Внаслідок зріс рейтинг галузі.

Нинішнього року в номінації “Працівник дошкільного навчального закладу” обласного конкурсу “Золоте серце” перемогла вихователька ДНЗ № 3 “Оленка” О.П. Векленко. Глибина змісту, актуальність, орієнтація на іннова­ційний шлях розвитку дошкільної освіти матеріалів ДНЗ № 2 “Журавка” відзначені другим місцем у другому етапі обласного конкурсу “Імідж дошкільного навчального закладу”. Матеріали ДНЗ № 8 “Дзвіночок”, представлені для участі в міській акції “У садочку, як у віночку”, теж розглянуло обласне журі. На підставі його рішення заклад став лауреатом номінації “За творчий підхід у створенні малих архітектурних форм”. Також за рішенням журі та наказом управління освіти і науки Сумської ОДА ДНЗ № 6 “Зірочка” став лауреатом номінації “За креативний підхід до створення умов літнього відпочинку дошкільників”.

Сім делегатів-керівників та педагогів дошкілля нашого міста стали учасниками обласної педагогічної конференції “Життєва компетентність дитини дошкільного віку як результат роботи за Державною базовою програмою дитини дошкільного віку “Я у Світі”. Досвідом роботи своїх педагогічних колективів поділилися завідуюча ДНЗ № 2 “Журавка” Т.М. Борган та вихователька ДНЗ № 8 “Дзвіночок” Л.А. Заворотько. Їх доповіді в повній мірі висвітлили трирічні надбання вихователів із впровадження програми в життя. Нові форми та методи організації життєдіяльності дітей дошкільного віку, запропоновані ними, учасники конференції відзначили як найбільш актуальні.

Дитинство – це початок життя, який багато в чому залежить від дорослих. Тому вихователі намагаються наповнити кожен день малюків світлом тепла й ласки, духовно збагатити середовище, в якому дитина зростає та розвивається.

Зінаїда ГОРБИК,

начальник відділу освіти міськвиконкому.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop53
konotop53