Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Поштовий «диліжанс»
Поштовий «диліжанс»
Вісті Роменщини
Середа, 21 грудня 2011, 21:10      Ромни, Сумська область

У січні 2009 р. Кабінет Міністрів України схвалив розроблену Міні­стерством транспорту та зв’язку України Концепцію державної цільової економічної програми розвитку поштового зв’язку на 2009-2013 роки. Вона передбачає структурні технічні та технологічні перетворення з урахуванням рекомендацій міжнародних організацій, впровадження рішень з автоматизації, використання інформаційних технологій і розвиток нових послуг. Одним із ключових моментів програми з удосконалення та ефективного функціонування національного оператора є оптимізація мережі поштового зв’язку, її збалансова­ність з існуючим попитом на послуги та відповідність світовим тенденціям.

Таким чином, поступово скорочуватимуться витрати на утримання мережі. З 1 лютого до 1 травня 2012 року на нашому під­приємстві планується впровадити три пересувних відділення поштового зв’язку в сімнадцяти населених пунктах Роменського, Недригайлівського та Липоводолинського районів. Вони, зокрема, обслуговуватимуть користувачів Артюхівського, Ярмолинського, Новогребельського, Голінського, Хоминцівського, Локнянського відділень. Спеціально обладнаний автомобіль відповідно до затвердженого маршруту надаватиме поштові послуги (приймання та вручення посилок, переказів, бандеролей, приймання комунальних платежів, передплати та ін.). Мешканці майже не відчують різниці, адже листоноші, як і раніше, надаватимуть всі види послуг на дому, а також у приміщеннях сільських рад за пого­дженням.

У центрі таких населених пунк­тів облаштують поштові ящики, вивіски сповіщатимуть про режим роботи пересувного ВПЗ. Йому присвоять поштовий індекс. Три­чі на тиждень у визначені години автомобіль прибуватиме в населений пункт, у зазначеному місці забезпечуватиме обмін вхідної та вихідної пошти, протягом встановленого часу (від 30 хвилин до години) надаватиме всі необхідні послуги населенню.

Впровадження пересувних відділень замість стаціонарних зовсім не погіршує можливості доступу споживачів до послуг. Це передовий світовий досвід з мобільності, ефективності та забезпечення схоронності об’єктів пош­тового зв’язку.

На сьогодні в ЦПЗ № 3 у м. Ромни вже ефективно працює два таких відділення, які обслуговують дев’ятнадцять населених пунктів. Надаються всі види поштових послуг, пропонуються нові, зокрема, пріоритетні поштові відправлення, “Кур’­єрська доставка”, тер­мінові перекази, відправлення з SMS-повідомленнями та ін. Триває передплата на періодичні видання України на 2012 рік. Кіль­кість передплачених видань у пересувних відділеннях не зменшується.

Відповідно до нормативів розвитку та розміщення в містах і сільській місцевості мережі об’єктів поштового зв’язку та поштових скриньок, затверджених Міністерством транспорту і зв’язку, стаціонарне відділення поштового зв’язку розміщується в населеному пункті, де мешкає дві тисячі осіб, або за умови достатнього обсягу робіт за передбачуваної рентабельності.

Більшість відділень забезпечують мінімальні обсяги робіт, тобто нерентабельні й не відповідають цим вимогам. Тому впрова­дження пересувних відділень поштового зв’язку – це покликана часом необхідність сьогодення.

Петро КРИВОГУЗ,

начальник ЦПЗ № 3

у м. Ромни.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

23
23