Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

ЗУСТРІЛИ ВЕСНУ
Вісті Роменщини
Четвер, 15 березня 2012, 21:08      Ромни, Сумська область
Масляну вважають першим весняним святом, що традиційно уособлює гостинність і розваги. В Україні його відзначають в останні дні лютого - на початку березня. Як завжди, весну весело зустріли і в селах Роменського району. 

Так, у Перехрестівці гуляння розгорнулося на стадіоні. Вже здалеку чулися пісні, жваво торгували, розігрували лотереї, готували шашлики, вареники. Вперше за останні 16 років до цього долучилися всі місцеві організації. Активно брали участь школа, виправна колонія № 56, дитячий садок, дослідне господарство "Агрофірма "Надія", а також учасники художньої самодіяльності сіл Перехрестівка, Левондівка, Кашпури. Щирими оплесками зустрічали глядачі гостей - народний аматорський ансамбль української пісні Рогинського сільського клубу (керівник Л. Заїка). Учасники дійства вподобали спортивні конкурси. Найбільше - 102 рази 16-кілограмову гирю підняв В. Циба. Чимало сміливців спробували здобути головний приз - теля, для чого потрібно було дістатися верхівки стовпа.

Галківська масляна також вдалася на славу. Щиро привітав її гостей сільський голова Руслан Кузьменко. Головна героїня свята частувала всіх варениками та млинцями, а учасники художньої самодіяльності села подарували веселі пісні. Для громади підготували конкурсно-розважальну програму, де всі охочі могли продемонструвати свої вміння. Наприкінці свята запалили вогнище, щоб розпалити сонце, яке зігріє землю і людей.

У Бобрик "Масляна" в'їхала на святкових санях. Мали можливість розважитися не тільки дорослі, а й найменші. Програма свята була насиченою і різноманітною. Свої пісні подарував знаний народний аматорський хор Бобрицького сільського будинку культури (В. Яременко).

У перші дні березня зустрічали Весну і проводжали Зиму і в Пустовійтівці. Задовго до початку дійства місцеві жителі та гості згуртувалися біля сільського будинку культури, де вже смажилися шашлики, варився весняний куліш та звучала українська народна музика. Незабаром у заквітчаній кареті завітала Весна. Вона перейняла у Зими естафету, пообіцяла допомогти землеробам і сільському голові Петру Проню, який привітав усіх із приходом чарівної пори року. Порадували виступами народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль "Посульські козаки"(В. Мелешко), солісти Володимир Мелешко, Галина Захарчук, жіночий ансамбль Пустовійтівського СБК, вокально-інструментальний ансамбль, ансамбль народних інструментів та учні Пустовійтівської школи.

Продовжила дійство спортивна частина свята. Найсильнішим у підніманні 24-кілограмової гирі став Олександр Денисенко, 16-кілограмової - срібний призер України з важкої атлетики Сергій Тарасенко. У присіданні з мішком зерна не було рівних Сергію Тарасенку. До вершини стовпа за призами дісталися Олександр Гвоздецький і Михайло Бобровський.

Для тих, хто так весело та цікаво відзначає Масниці, рік буде неодмінно вдалим і щасливим.

Ірина ТИЩЕНКО,

методист відділу культури

і туризму РДА.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop22
konotop22