Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Перспективи реформування галузі охорони здоров’я
Перспективи реформування галузі охорони здоров’я
Вісті Роменщини
Субота, 12 травня 2012, 05:52      Ромни, Сумська область
У 2011 році в Ромнах розпочалася реалізація економічних реформ за напрямом медичного обслуговування. Продовжується робота за програмою “Заможне сус­пільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, що теж торкається цього питання. Медична реформа включає два основних напрямки: підвищення доступності та якості первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини й оптимізація та підвищення ефективності використання ліжкового фонду медичних установ.

З метою вирішення цих проблем відремонтовано та дооснащено реанімаційне відділення Роменської центральної районної лікарні, що дозволило поліпшити умови перебування хворих, у тому числі із за­хворюваннями серцево-судинної системи. Продовжується ремонт приймального відділення, яке реорганізується у відділення невідкладних станів та укомплектовується підготовленими лікарями. Вже нинішнього року два з них приступлять до роботи. Серйозних зусиль потребує реформування відділення швидкої допомоги, передусім щодо забезпечення 10-хвилинної доступності в межах міста: необхід­на заміна транспорту, дооснащення медичним обладнанням. Відповідні заходи впроваджуватимемо у всіх підрозділах лікарні в рамках створення госпітального округу. В закладі функціонують 16 стаціонарних відділень, 10 з яких надають допомогу хворим суміжних районів. Потребують поліпшення умови лікування в туберкульозному, інфекційному відділеннях, де й проводимо ремонтні роботи.

Загальний стан здоров’я населення характеризується високим рівнем захворюваності, інвалідизації та смертності від онкологічних патологій, хвороб системи кровообігу, цукрового діабету та ін., особливо серед старших вікових груп, що складають значний прошарок мешканців. Звідси випливає необхідність створення діагностичного центру. З цією метою плануємо значно розширити поліклініку ЦРЛ, добудувавши третій поверх і об’єднавши її з дитячою поліклінікою.

Система надання лікарської допомоги на первинному рівні зазнає якісних змін на засадах сімейної медицини, що передбачає обслуговування не окремих пацієн­тів, а родини в цілому. Щоб наблизити сімейних лікарів до пацієнтів, створюватимуться амбулаторії в мікрорайонах. Завершили ремонт і готуємося до відкриття такого медичного закладу на вул. Київ­ській.

Національний проект “Нове життя – нова якість охорони здоров’я материнства та дитинства” передбачає створення перинатальних центрів, зокрема і в Ромнах. За планом соціально-економічного розвитку міста на 2012 рік передбачено 140 тис. грн. для заміни вікон у пологовому від­діленні та 50 тис. грн. – на його киснезабезпечення.

Реформа галузі охорони здоров’я покращить умови отримання і надання медичної допомоги як для населення, так і для медичних працівників. Але поліпшення стану здоров’я потребує ще й значного підвищення санітарної культури і профі­лактичних заходів.

Валентина ГУНЬКОВА,

головний лікар Роменської ЦРЛ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Урочистий мітинг
Урочистий мітинг