Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини З’їхалися Деревські
З’їхалися Деревські
Вісті Роменщини
Неділя, 20 травня 2012, 21:35      Ромни, Сумська область
На день народження своєї мами Деревські з’їжджаються в Ромни з усіх куточків колишнього Радянського Союзу. Цього року вони завітали з далекого Якутська, Московської області, Запоріжжя та Сєверодонецька. 

Їх стає все менше. Цього року змогли приїхати тільки семеро з сімнадцяти, хто дожив до сьогодні. Але тепер уже 78 онуків, 81 правнук та 8 пра­правнуків свято бережуть пам’ять про материнський подвиг Олександри Аврамівни, всіляко сприяють гідному пошануванню легендарної жінки. Зокрема, затвердженню державної нагороди її імені. Про це і зайшла мова під час зустрічі з міським головою Миколою Калашником. Саме в Ромнах ініціатива заснувати орден ім. О.А. Деревської знаходить всебічну підтримку, - наголосив онук легендарної жінки Андрій Сербін, який активно працює над цим питанням, залучаючи всі доступні можливості.

За традицією родину гостинно зустріли в СЗОШ № 2, де навчалися діти Деревської. Учні підготували для них концерт і сувеніри, виготовлені власними руками.

Головні урочистості про­йшли в школі-інтернаті ім. О.А. Деревської. Кращі творчі колективи міста підготували яскраву концертну програму. Виняткове значення материнського подвигу Олександри Деревської в житті врятованих дітей та його почесне місце в історії держави розкрили у своїх виступах заступник голови Сумської облдержадміні­страції Тамара Іщенко, депутат Верховної Ради України, автор проекту постанови про відзначення 110-річчя матері-героїні Володимир Даниленко, заступник голови Сумської обласної ради Іван Ребенко, а також міський голова Микола Калашник. Вони вручили грамоти прийомним матерям і багатодітним берегиням. Тамара Іщенко передала коровай старшій доньці Деревської Лідії, а також подарунок - куточок безпеки дорожнього руху - школі інтернату. Почесні гості відзначили й вклад директора школи Сергія Товчигречки в продовження родинних традицій у закладі. Очільник міста вручив нагороди одинадцяти­класниці школи-інтернату Есфір Солосі та першокласнику ЗОШ № 4 Дмитру Коморному - переможцям конкурсів літературних творів і ораторського мистецтва, присвячених визначній даті.

Гостини Деревських, що тривали кілька днів, завершилися в широкому сімейному колі на святі печеної картоплі, яке допомогли організувати ПрАТ «СБК» і сім’я Рудейків-Деревських.

Денис МЯГКОВИЧ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

9 травня 2009
9 травня 2009