Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Виробничий травматизм
Виробничий травматизм
Вісті Роменщини
Четвер, 31 травня 2012, 21:35      Ромни, Сумська область
Протягом першого кварталу 2012 року в м. Ромни травмовано 3 особи.

Всі випадки пов’язані з виробництвом. За аналогічний період минулого року травмовано 6 осіб. Серед підприємств, де сталися нещасні випадки, – ТОВ „Таланпром” (1) і ПАТ „Роменський завод „Тракторозапчастина” (2). Як бачимо, рівень виробничого травматизму за перший квартал зменшився у два рази.

Основні причини нещасних випадків – невиконання відповідними посадовими особами, самими потерпілими своїх функціональних обов’язків, посадових інструкцій, інструкцій і нормативно-правових актів з охорони праці та звичайна недбалість.

Так, 26 січня водій вантажного автомобіля Г. згідно з наказом керівника ПАТ „Роменський завод „Тракторозапчастина” був направлений у відрядження до Дніпродзержинська для перевезення продукції підприємства автомобілем КамАЗ-54112. О третій годині наступного дня він зупинився на відпочинок у Полтавській області й ліг спати в кабіні при працюючому двигуні. Прокинувся від запаху диму. Коли відкрив двері, в ній спалахнув вогонь. Вискочивши, Г. почав закидати полум’я снігом, оскільки через вогонь у кабіні він не міг взяти вогнегасник. Загорання вдалося загасити, хоча водій отримав опіки кистей обох рук.

23 березня у ПАТ „Роменський завод „Тракторозапчастина” коваль-штампувальник Ш. на початку зміни  отримав завдання від майстра дільниці виконати роботи з рубання довгомірного металопрокату на заготовки для деталей в закритому штампі на пресі моделі КВ 2132. Під час роботи Ш., cпершись правою рукою на штамп, намагався лівою скинути відрубану заготовку з лотка штампа і випадково натиснув ногою на педаль керування пресом. У результаті праву кисть, що лежала на штампі, притиснуло повзуном, що й спричинило ампута­ційну травму трьох пальців.

7 березня у ТОВ „Таланпром” складальник взуття К. під час виконання виробничого завдання намагалася видалити рукою залишки матеріалу з прес-форми під час роботи агрегату. в цей час вона закрилася, затиснувши пальці лівої руки К. Внаслідок один палець довелося ампутувати.

Після ретельного проведення розслідування цих нещасних випадків комісіями під­приємств були виявлені причини та винні особи, проведені відповідні заходи щодо усунення причин.

Володимир КУШНІРЕНКО,

страховий експерт  відділення виконавчої дирекції Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві в м. Ромни.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Церква
Церква