Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Феміда, земля і кадри
Феміда, земля і кадри
Вісті Роменщини
Понеділок, 09 липня 2012, 20:17      Ромни, Сумська область

На засіданні двадцять четвертої сесії міської ради шостого скликання, яке провів місь­кий голова Микола Калашник, знову постало питання про припинення повноважень за­ступника міського голови Андрія Жарого. Очільник Ромен ознайомив присутніх із протес­том прокурора та на його виконання вніс пропозицію про дострокове припинення повноважень заступника міського голови Андрія Жарого в зв’язку з притягненням його до відповідальності за вчинення адміністративного корупційного правопорушення.

Після того, як свої точки зору висловили помічник міжрайонного прокурора Олександр Ковтун і Андрій Жарий та почуту інформацію обговорили депутати, за пропозицією Якова Зубана було проведено таємне голосування. Проте результат порівняно із голосуваннями на попередніх сесіях не змінився. Як і раніше, рішення не прийняли через недостатню кіль­кість голосів.

Дискусію викликало питання про внесення змін у структуру міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Як інформувала начальник центру Валентина Жогло, на виконання доручення Президента України про вдосконалення роботи соціальних служб пропонується збільшити штат центру на 10 фахівців із соціальної роботи. Вони опікуватимуться соціально незахищеними роменцями, в першу чергу родинами з дітьми. Відповідну субвенцію для виплати їм заробітної плати до кінця нинішнього року вже отримано з держбюджету. Ряд народних обранців висловили закономірні побоювання, що в наступному році платити зарплату цим десяти соцпра­цівникам доведеться вже з міської скарбниці. А це – недофінансування інших життєво важливих напрямків для громади Ромен. Тож прийняли рішення ввести вищеназвані 10 посад тимчасово, до кінця року. Якщо ж субвенція буде передбачена в держбюджеті й на 2013 рік – рішення завжди можна змінити.

Тривале обговорення передувало й прийняттю програми реформування медичної галузі Ромен на 2012-2014 роки. Звучали побажання почути більш детальну інформацію про шляхи, заплановані кроки та очікуваний результат від реформ для пересічного роменця. Та, врешті-решт, більшість депутатів зійшлися на тому, що така програма потрібна хоча б для участі в проектах й отримання коштів із державного бюджету, і документ затвердили. До того ж ніхто не забороняє коригувати програму на наступних сесіях.

Також затверджено міську цільову програму „Про вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення Роменської об’єднаної державної податкової інспекції Сумської області Державної податкової служби для покращення умов обслуговування платників податків та збільшення надхо­джень до міського бюджету на 2012-2014 роки”, внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста на 2012 рік і основних напрямів розвитку на 2012-2014 роки та до бюджету міста на 2012 рік. Розглянули й інші питання.

У „різному” левову частку часу зайняло обговорення вже не вперше піднятої Сергієм Біляєвим, а до нього Миколою Гусєвим, Сергієм Северином та іншими депутатами, проблеми несплати за землю закладами торгівлі, серед яких і супермаркети, підприємці та ін. Враховуючи, що це одне із основних джерел наповнення бюджету і рахунок недоїмки вже йде на мільйони, жодні пояснення з боку профільних заступників міського голови не задовольнили народних обранців. Депутати вимагали чітких дій і конкретних результатів. Як зміниться стан справ, покаже вже найближчий час.

Павло КЛЮЧНИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Мітинг
Мітинг