Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Пільгові ліки для гіпертоніків
Пільгові ліки для гіпертоніків
Вісті Роменщини
Вівторок, 04 грудня 2012, 23:29      Ромни, Сумська область
На апаратній нараді, яку провів міський голова Микола Калашник, головний лікар центральної районної лікарні Валентина Гунькова розповіла, яким чином гіпертоніки (на Роменщині їх щонайменше вісімнадцять тисяч) зможуть отримати пільгові ліки. 

Договір про участь у пілотному проекті уклали аптека “202” (б-р Московський, 24), а також мережа аптечних закладів ПП “Чубенко”. Для впровадження проекту виділено 63 тис. грн. із державного бю­дже­ту.

У рецепті вказуватимуть не препарат, а назву хімічної формули – так званий діючий компонент. Таких визначено сім. Натомість препаратів, що його містять, близько двохсот. В аптеці й мають запропонувати їх на вибір. Сплачувати ж доведеться різницю між аптечною ціною та референтною (єдиною на однотипні ліки різних виробників). З часом планується встановити такі ціни й на інші медикаменти.

Для боротьби з гіпертонічною хворобою в Ромнах вкрай потрібно придбати одинадцять електрокардіографів, – наголосила Валентина Гунькова. Шість із них – для карет “швидкої допомоги”. Їх вар­тість, залежно від призначення, коливається від 5 до 20 і більше тисяч гривень. Місь­кий голова запропонував виділити кошти з місцевого бюджету, щоб частково допомогти в цьому.

Начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому Ярослав Панченко проаналізував розмі­ри та порядок виплати щомісячної допомоги особам, які доглядають самотніх громадян.

Заступник міського голови Олена Проценко оприлюднила інформацію про звернення громадян до органів влади вищого рівня. Так, через урядову “гарячу лінію” піднято проблемні питання комунального господарства, ремонту житла, охорони здоров’я 160 роменців. Доповідач укотре наголосила на попередженні неповних і неякісних відповідей на запити мешканців, що призводять до повторних звернень, зокрема у вищі інстанції.

З інформацій про життєдіяльність міста в цілому Микола Калашник виокремив проб­леми якості газового пального та облаштування полігону твердих побутових відходів. Зокрема, підкреслив він, водії нарікають на газ із роменських заправок. Якщо його визначеного об’єму вистачає на 200 км, то такого ж об’єму газу із заправок у інших містах – на 300 км. Припускають, що однією з причин такої несумісності може бути те, що заправку здій­снюють без лічильника за спеціальними формулами роз­­рахунків об’єму. Крім того, як і в побуті, на автозаправках віднедавна використовують російський газ меншої кало­рій­­ності. Питання вивчатимуть.

Для впорядкування міського сміттєзвалища ТОВ “ПМК-ресурс” зробить усе залежне від підприємства, – запевнила його керівник Тетяна Кривогуз. Щоправда, варто приділити більше уваги можливості його розширення або перенесення в інше місце, – від­значила вона.

Наприкінці засідання приємною новиною поділилася Валентина Гунькова. Роменську центральну районну лікарню та її керівника за вагомий внесок у розвиток іміджу охорони здоров’я України вдруге відзначено грамотами загальнонаціонального проекту “Флаг­ман сучасної медицини”. Колектив також нагородили медаллю “За охорону здоров’я нації”.

За результатами незалежного тестування Роменську ЦРЛ знову визнали однією з кращих у країні та внесли до довідково-біографічного видання “Флагмани сучасної медицини”, де висвітлено діяль­ність близько ста кращих медичних закладів України.

Юрій ПРОКОПЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня