Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Галузь у пошані
Галузь у пошані
Вісті Роменщини
Субота, 09 лютого 2013, 21:41      Ромни, Сумська область
Успішно розвивають тваринницьку галузь у ДГ «Агрофірма «Надія». Тут утримується 1333 голови ВРХ та 240 свиней. Щоб нагодувати таку кількість стада, потрібно заготовити сотні тонн сіна, сінажу, силосу, іншого фуражу. В господарстві предметно займаються вирощуванням кормових культур і припасають на зиму півторарічний запас фуражу.

Старанно підготовляють і приміщення. В Олексіївці, наприклад, проведено євроремонт у корівнику, а в Левондівці реконструйовано телятник. Все це сприяє покращенню виробничих та побутових умов працівників ферм.

– У тваринництві зайнято 55 трудівників, – говорить головний зоотехнік господарства Любов Циба. – останнім часом зросла заробітна плата у доярок, телятниць. У середньому вона становить 2,5 тис. грн за місяць. Влітку реалізовуємо близько 6 тонн молока за добу, взимку – 3,5 тонни. А в цілому торік вироблено 2039 тонн молока, 156 тонн м’яса. Сумлінно працюють усі тваринники, та особливих слів похвали заслуговують доярки Валентина Божко, Ірина Рибка, Наталія Валуйко, телятниці Алла Мордань, Наталія Олійник, Лідія Валуйко.

У тому, що галузь працює добре, є й заслуга спеціалістів, керівників середньої ланки, механізаторів, які вирощують корми та доставляють їх до годівниць. Результат «кується» всім трудовим колективом агрофірми.

Андрій КОРЖ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

7
7