Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Дороги та порядок як елементи успіху
Дороги та порядок як елементи успіху
Вісті Роменщини
Четвер, 17 липня 2014, 21:42      Ромни, Сумська область
Засідання громадської ради при міськвиконкомі розпочали з введення до складу нових членів: Юрія Вовченка (ПП «Фірма «Тандем»), Оксани Подоляки (ГО «Сузір’я»), Ольги Бондаренко (ГО «Молоді державні службовці»). Секретарем стала головний спеціаліст загального відділу Альона Павлусенко.

Перший заступник начальника обласної служби автомобільних доріг Сергій Овчаренко інформував про стан проведення довгожданого ремонту дорожнього покриття у Ромнах. Треба відзначити, що чи не вперше не просто закидають ями на асфальті, а повністю замінять покриття.

– Обсяг фінансування становить 21 мільйон 966 тисяч гривень, – розповів чиновник. – Із них понад 20 мільйонів виділив обласний бюджет, решту – міський. Капітально полагодимо вулиці Прокопенка й Горького, також відновимо дороги на Соборній, Комсомольському спуску та Полтавській.

В ході обговорення виникали поточні питання, які Сергій Михайлович пообіцяв вирішити, адже саме для цього проблему винесли на розгляд. До речі, хтось привласнив собі бордюри, які готували для встановлення на оновленій трасі. На думку міського голови Сергія Салатуна, саме за сприяння громадськості їх можна відшукати, адже це наше спільне майно.

Начальник штабу Роменського МВ УМВС України в Сумській області Віталій Дженай доповів про ситуацію в місті. Зокрема, він запропонував збільшити кількість відеокамер у місцях масового скупчення людей. Це допоможе попередити злочини або швидше розкрити скоєні. Член громадської ради Володимир Титенко звернув увагу на парк культури і відпочинку (щоправда, керівника комунальної установи на засіданні не було). Там нерідко розпивають спиртні напої, хоча це місце прогулянок для батьків із дітьми.

Представників громадськості дивує: парк – відпочинкова зона, де має діяти заборона на вживання алкоголю, проте і на лавках, і біля дитячих атракціонів можна зустріти людей з пляшкою в руках. Де в цей час захисники правопорядку – невідомо. Аналогічна ситуація з місцем відпочинку на березі Сули, на чому наголосила голова профспілки підприємців Наталія Козаченко. Там малолітні особи регулярно вживають спиртні напої, але правоохоронці не поспішають виконувати свої обов’язки. Віталій Володимирович пояснив, що зараз значна кількість співробітників командирована на схід для охорони правопорядку. Також він висловив пропозицію ретельніше стежити за магазинами, у яких радо продають алкоголь неповнолітнім.

Заступник міського голови Тетяна Головко поділилася враженнями від недавньої поїздки в мікрорайон Процівка. Там усім відомі місця виготовлення та продажу самогону й наркотиків, але жодних кроків для придушення цих ганебних фактів не робиться. Як виявилося, сьогодні законодавство фактично стоїть на боці порушників, а не свідомих громадян. Адже міліціонер не може без дозволу зайти на приватну територію і конфіскувати «натур-продукт». Ось це й сприяє поширенню мережі самогонних точок.

– Треба налагодити тіснішу співпрацю голів квартальних комітетів з дільничними інспекторами, – наголосив голова громадської ради Дмитро Кірюхін. – Робота правоохоронців має проходити не в кабінетах, а безпосередньо на ввіреній дільниці. Тоді й порядку стане більше.

Іванна СОЛОВЕЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Мітинг
Мітинг