Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо МНС інформує Психологи на службі МНС
Психологи на службі МНС
МНС інформує
П'ятниця, 22 квітня 2011, 10:51      Ромни, Сумська область

Наслідки дорожньо-транспортних подій та інших надзвичайних ситуацій іноді бувають настільки жахливі, що без кваліфікованої психологічної допомоги потерпілим і їх близьким, а також  самим рятувальникам не обійтися. Саму ж професію психолога цілком можна порівняти з професією лікаря.

Схожість в тому, що обидва лікують, але лікар працює з тілом, а психолог - з душею. Лікар використовує в медицині інструменти, знаряддя психолога – слово, і це слово іноді буває гостріше за скальпель. Завдання психолога - знайти те саме потрібне слово, щоб не образити людину, допомогти їй повірити в себе, свої сили і можливості.

Психологи на службі МНС

У 2-му Спеціальному регіональному центрі швидкого реагування МНС (м.Ромни Сумської області) на допомогу свого психолога можуть розраховувати і особовий склад, і населення. Відвідувати кабінет психологічного розвантаження після складної надзвичайної ситуації або при настанні в житті "чорної смуги" для співробітників центру з кожним роком стає все звичніше. Крім того, психолог майор служби цивільного захисту Сергій Павлюк проводить заняття по підготовці рятувальників для надання потерпілим першої екстреної психологічної допомоги на той випадок, якщо її не виявиться поруч. З цією метою він регулярно працює в структурних підрозділах центру.

«Психологічна допомога - це не просто відверта розмова, - ділиться тонкощами своєї професії Сергій Павлюк. - Психолог повинен уміти розгледіти корені проблем і допомогти знайти вихід зі складної життєвої і емоційної ситуації, розібратися в собі, впоратися з депресією, повірити у власні сили, усвідомити помилковість своїх вчинків. Майстерність справжнього психолога в тому, що він може побачити те, що не лежить наповерхні, адже за великим рахунком причини багатьох проблем криються в нас самих. Зараз світ охопила справжня хвиля природних і техногенних катастроф, і за словами вчених, ця хвиля найближчим часом може тільки зрости. У зв'язку з цим зростає роль МНС, яке відповідає за безпеку і порятунок громадян. Тому від правильного підбору кадрів, за що психолог несе персональну відповідальність, залежить успішність роботи кожного підрозділу, у тому числі й усієї системи МНС. Якщо вибір зроблений неправильно і на роботу прийнята людина, за своїми якостями непридатна для такої відповідальної служби, ціна помилки може бути занадто високою. Робота команди рятувальників, а у ряді випадків і безпека кожного з її співробітників залежить від професійності й злагодженості роботи усіх її членів. Низький рівень стресостійкості, невміння переносити кризові ситуації можуть привести до здійснення фатальних помилок - загибелі товаришів або пересічних громадян. В екстремальних ситуаціях психолог, як і інші співробітники МНС, не стоїть осторонь. Наша робота - допомога тим, хто страждає, пережив сильне потрясіння, втратив близьких людей. Тоді психолог виступає в ролі "донора", що дає сили, вселяє надію. Це дуже нелегко - ділити з незнайомою людиною його горе. У такій ситуації доводиться працювати собою, своїми силами, знаннями, душею».

Психологи на службі МНС

 

2-й Cпеццентр МНС

 Валерій  Шокутько,

помічник  начальника  2  СРЦШР  МНС  із  питань  взаємодії

  зі  ЗМІ  та  зв'язків  з  громадськістю 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Бульвар Шевченка
Бульвар Шевченка