Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс "Містер Ікс" в Ромнах
"Містер Ікс" в Ромнах
Тандем-пресс
Субота, 16 березня 2013, 06:33      Ромни, Сумська область
21 лютого 2013 року, у четвер, о 18:00, вперше, на сцені міського Будинку культури була представлена оперета «Містер Ікс». Ця чудова оперета стала справжнім святом для тих, хто любить музику короля оперети Імре Кальмана. Всі актори - зірки петербурзької оперети.
Головну роль Містер Ікс виконував соліст Михайлівського театру, лауреат міжнародних конкурсів Сергій Дрейт. Романтична історія про загадкового Містера Ікс, який ніколи не знімає на арені маску, - це історія про любов, обман, честь і зраду.
У постановці розповідається про любов світської дами та циркача з романтичною таємницею у минулому. Він виступає зі смертельно небезпечним номером під ім'ям «Містер Ікс». У світі цієї благородної пані циркачів завжди вважали за людей "третього сорту". Тільки підлість одного негідника, який вирішив скомпрометувати її, дозволила «блазню» наблизитися до цієї красуні. Він це зробив без маски, однак, під виглядом знатного графа.
Нашим глядачам були представлені знамениті вихідні арії «Містера Ікс» (... де ж серце, що полюбить мене), «День нашої зустрічі». Блискуча музика композитора забезпечила опереті всесвітню популярність.
По закінченню вистави зал аплодував стоячи. Навіть при обмежених технічних можливостях, відсутності підвісних мікрофонів, тощо - зірки оперети вразили своїм голосом та професійною грою.
Квитки на  оперету коштували від 80-120 грн. Як повідомила мені касир, того дня, було продано близько 200 квитків на оперету. Це наполовину менше, аніж на Олену Корікову, але, я думаю, кількість істинних театралів не зменшилася.
Вражені та захоплені глядачі розходилися по домівках. На моє запитання: “Чи сподобалась оперета?” мешканка міста Тетяна відповіла: “Оперета дуже сподобалась, приємно “ковтнути” свіжого, театрального повітря серед сірих будених днів”. - “Я є постійною глядачкою. Це не зрівняти, звичайно, з книгою, але гра професіоналів — завжди захоплювала дух”, - говорить домогосподарка Світлана.
Актор, що грав головну роль залишався таємницею й для мене. І тільки після дійства мені пощастило поспілкуватися із загадковим Містер Ікс, як тепер відомо - Сергієм Дрейт.
Сергію, для нашого міста виконання жанру оперета є новим. Як мені відомо Ви є виконавцем опери та оперети, який жанр у виконанні є найлегшим?
Я довгий час був виконавцем опери та оперети у Михайлівському театрі. Сьогодні, я  “вільний художник”. Назвати один із жанрів легким — не можу. Всі вони у виконанні важкі, бо для глядачів викладаєшся на повну.
Чи страждає голос?
Слава Богу, жодного разу зриву голосу не було. Неможливість виконання оперети виникає лише при хворобі.
Яке враження від нашої публіки?
Я здивований, у вас дуже вдячна публіка. Я так вважаю, що вона не розпещена такого роду дійствами.
Чи часто виступаєте на Україні та яке українське містечко Вам довподоби?
Доволі часто мої гастролі відбуваються, саме на Україні. Щодо улюбленого міста, звичайно з усією повагою до вашого — це Ялта.
Плануєте Ваші чергові гастролі присвятити нашому місту?
Я на це сподіваюсь, бо дійсно хочеться повернутися до такої публіки й вразити її безліччю вистав. Адже у реперуарі є що показати, одним із них, є “Сільва”, “Летюча миша” та багато інших!
Скажіть, Сергію, у кожного артиста є своя муза. Хто вона у Вас?
Артист посміхається.....
Звичайно у мене є моя муза, вона залишилась в Пітері, це моя кохана подруга.
Тож, побажаємо артистам натхнення та нових звершень.

Автобіографія:
Освіта:  Санкт-Петербурзька державна Консерваторія імені М. Римського - Корсакого (оперний спів).
Професійна діяльність: 06.1992 - 02.1998 рр. - соліст державного камерного музичного театру «Санкт-Петербург-опера», 1992 р. - Стефано - Г.Доніцетті "Viva la Mamma!", 1993 р. - Онєгін - П.Чайковський "Євгеній Онєгін", 1994р. - Щелкалов - М. Мусоргського "Борис Годунов", 1995 р. - Подкалесін - М. Мусоргського "Одруження", 1996 р. - Енріко - Г.Доніцетті "Дзвіночок", 1996 р. - Втішний - Д.Шостакович "Игроки 1942", 1997 Єлецький - П.Чайковський "Пікова Дама", з 02.1998 по теперішній час, соліст Санкт-Петербурзького державного академічного театру опери та балету ім. М. Мусоргського (Михайлівський): 1998 Фігаро — Дж. Россіні "Севільський цирульник", 2000 - Шарплес - Дж. Пуччіні "Мадам Батерфляй", 2001 - Фальк - Й.Штрауса "Летюча миша", 2001р. - Принц - Б. Асафьев "Попелюшка" , 2002 - Дон Жуан - В.А. Моцарт "Дон Жуан", 2002 - Валентин - Ш.Гуно "Фауст", 2003 р. - Олександр - Бургхард "Феєрверк", 2006 р. - Феррі - І. Кальман "Сільва". Травень 2002 р. Партія баритона - К.Орф "Карміна Бурана "(Швейцарія, EXPO-2002, Нойшатель), 2004 Сальєрі - М. Римський - Корсаков," Моцарт і Сальєрі "(антерпріза, постановка Ю.Томашевского), 2006.08 Ріголетто - Дж. Верді" Ріголетто "(Міжнародний оперний фестиваль м.Біла , Бразилія)
Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Народні гуляння
Народні гуляння