Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс «Душа, що творить та співа» відкрито виставку видатного художника Олексія Северина
«Душа, що творить та співа» відкрито виставку видатного художника Олексія Северина
Тандем-пресс
Неділя, 26 травня 2013, 21:07      Ромни, Сумська область
У кожного народу є своє коріння, яке живить крону в найпосушливі роки. Таким корінням в українського народу є наша багата історія і культура. То ж зберігати і примножувати наші культурні надбання допомагають самобутні митці: скульптори, художники, майстри декоративно-ужиткового мистецтва.
Не перестаєш дивуватися і радіти з того, скільки по-справжньому великих імен народив і відкрив для світу наш чудовий і дивовижний Ромен. Це й І. Кавалерідзе,  С. Шкурат, Є. Адамцевича, Б. Антоненко-Давидовича та багато інших.
15 травня 2013 року була відкрита перша виставка видатного художника, талановитої людини - Олексія Северина. Душа, що творить таку красу, виспівує неймовірні пейзажі в картинах, повинна надихати та приносити задоволення людям.
На жаль, у художній галереї міського Будинку культури було представлено лише 12 робіт митця, хоча на рахунку видатного художника більше ста художніх робіт, які він залишив своїм дітям.....
Северин Олексій Олександрович народився в м. Ромни. В нашому місті пройшло його дитинство і юність. На меблевій фабриці розпочинав свій трудовий шлях, а після військової служби став працювати на заводі АТС: спочатку шофером, а з 1967 року перейшов в цех № 3 слюсарем, де вважався спеціалістом високої кваліфікації.
Він був небайдужою, неспокійною людиною. Не міг пройти поряд з несправедливістю, намагався привернути увагу громадськості до тієї чи іншої проблеми, прагнув згортувати навколо себе однодумців з метою вирішення того чи іншого питання, що хвилювали людей.
Любив людей, переймався їх клопотами, вникав в суть їх життєвих ситуацій, був завжди готовий прийти на допомогу. Він не просто вірив у Бога, він вірив у людей, вірив в те, що добро, справедливість, істина – рано чи пізно – завжди переможе. Задля цього готовий був наполегливо докладати зусиль, не шкодувати свого серця, життєвої енергії…
А ще любив історію рідного краю, його славне і прекрасне минуле, давні культурні і мистецькі традиції, в міру своїх можливостей намагався зробити все, що сприяло їх відродженню і розвитку. Тому був активним членом місцевого об’єднання художників «Палітра», упродовж багатьох років обирався депутатом Роменської міської ради і завжди захищав інтереси своїх виборців, всіх жителів міста. Був чесним і відвертим, ніколи не кривив  душею, діяв за велінням свого серця, правди життя, не міг грішити проти істини, проти справедливості.
Нажаль, він не мав змоги в молоді роки здійснити свою найбільшу мрію вчитися живопису. Після смерті батька потрібно було піклуватися про сім’ю, молодших брата та сестру. Але прагнення прекрасного, немов провідна зірка, пройшло через все життя, навчався самотужки, купував книжки, кожну вільну хвилину брав до рук пензля і працював…
Він занадто рано пішов із життя, але залишив по собі космічний світ своєї душі, свого серця і своїх добрих справ, що встиг зробити. Залишив добру пам'ять в серцях всіх, хто знав його, хто так чи інакше доторкнувся до його серця, до його долі.
У 2005 році, вже після смерті Олексія Олександровича в Українському фонді культури відбулася персональна виставка роменського митця.
Тож, як побажання дітям художника, хотілось би найбільше та найчастіше бачити художніх творів Олексія Северина, адже ті які представлені у МБК це лише малесенька часточка творчості. Картини повинні бачити люди! Тільки так пам'ять про цю люидну буде вічно жити у серцях роменчан.

Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Народні гуляння
Народні гуляння