Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Головне, що всі живі
Вісті Роменщини
Понеділок, 27 квітня 2015, 20:47      Ромни, Сумська область
Дорожнє зіткнення, що сталося поблизу села Чеберяки наприкінці січня, сколихнуло всю Україну. Нагадаємо, тоді в результаті зіткнення шкільного автобусу, що перевозив 18 дітей до Глинської ЗОШ, та автомобіля «Урал» із військовослужбовцями постраждало 15 людей, з них 11 - дошкільного та шкільного віку. Інцидент розслідує військова прокуратура.

9-річна Таїсія Тиква отримала найскладніші політравми. Два пальчики на руці довелося ампутувати. Її доставили в Київ, де провідні фахівці буквально зі шматочків збирали кістки дитини. Зараз дівчинка вже вдома, проходить реабілітацію. Таї ще доведеться їхати до Києва, аби вийняти пластини з обличчя та спиці з ноги.

Дитина під час візиту до неї голови райдержадміністрації Валерія Білохи та його першого заступника Володимира Татарінова ніяково посміхалася гостям. Зізналася, що вже скучила за школою. Та найголовніше, що вона тепер почувається набагато краще. Як зізналася мама потерпілої Наталія, найстрашніше вже позаду. Коли вона вперше після аварії побачила свою дочку, та була під’єднана до безлічі трубочок, різні датчики фіксували основні показники життєдіяльності. Перші особи Роменщини запевнили маму, що з районного бюджету виділять 5 тисяч гривень на реабілітацію.

Директор Глинської школи Юрій Василенко розповів, що п’ятеро травмованих перебували на лікуванні в Сумах. Найскладніший стан у Євгена Феденка з аграрного ліцею. Біля мозку утворився згусток крові, довелося проводити трепанацію черепа. Він досі перебуває у відділенні нейрохірургії.

- Коли ми звернулися до шкіл району, абсолютно всі відгукнулися на прохання, - розповідає Юрій Валентинович. - Зібрали більше 60 тисяч гривень. Діти приносили такі солідні суми, що ми іноді передзвонювали батькам, аби дізнатися, чи з їхньої згоди видані кошти. Відгукнулися й колишні випускники, зокрема ті, хто зараз живе в Києві та Сумах. Також Володимир Тернов, Михайло Шевченко, Іван Рішняк, СТОВ «Дружба-Нова» фінансували лікування дітей. На щастя, більшість потерпілих уже відновило навчання, їх стан - задовільний.

Тетяна ЄЛІНА.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop56
konotop56