Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Гроші за ідеї
Вісті Роменщини
Неділя, 10 квітня 2016, 20:30      Ромни, Сумська область
Зараз з’явився дієвий інструмент для обговорення болючих аспектів громади - проектний менеджмент. Він дає змогу реалізувати різноманітні задуми на благо жителів краю. Найголовніша перевага - можна самотужки обирати пріоритети для подальшого розвитку. В залі засідань міськвиконкому представники Роменського, Буринського та Недригайлівського районів під патронатом заступника голови обласної ради Лілії Ричкіної, міського голови Сергія Салатуна, його радника та депутата обласної ради Тетяни Головко долучилися до семінару-тренінгу «Формування заявок на фінансування проектів громад Державним фондом регіонального розвитку». Мета заходу - навчити активістів готувати грантові заявки. Наше місто обрали невипадково:

- Ромни є найбільш досвідченим населеним пунктом області в написанні проектів, - пояснила Лілія Вʼячеславівна. - Тому саме його обрали для проведення семінару.

Також вона розповіла, що проектний менеджмент - це вектор подальшого розвитку нових громад, адже представницька функція влади поступово зменшується. Ми хочемо і можемо самі вирішувати власні проблеми. Саме на місцях найкраще видно всі недоліки, котрі можна усунути при наявності фінансового супроводу.

Тетяна Головко повідомила, що отримати фінансування від різноманітних програм для розвитку громади - цілком реально, потрібно вчитися писати проекти, які й допоможуть залучити позабюджетні кошти.

- Роменська громада вже десять років готує проекти, значну частину встигли реалізувати. Є безліч міжнародних фондів, донорських програм, можливостей співфінансування з державним бюджетом. Всі ці джерела дають змогу розвивати місцеві громади, - наголосила Тетяна Іванівна.

Начальник відділу з питань міжнародного співробітництва та інвестицій виконавчого апарату облради Наталія Сидоренко ознайомила присутніх із основними завданнями фонду, котрий співпрацює з проектним менеджментом для залучення позабюджетних коштів на розвиток місцевого самоврядування.

Тетяна ЄЛІНА.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня