Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Поїздка до Вінниці
Новини міста
Понеділок, 15 лютого 2010, 14:53      Ромни, Сумська область

Нещодавно спеціаліст відділу у справах сімї та молоді Тетяна Бурмака здійснила навчальну поїздку до Вінниці, де мала змогу побачити, на якому рівні організована робота її колег. Тетяна Іванівна розповіла: «В першу чергу вразило те, що на молодіжні заходи не витрачаються кошти місцевого бюджету, але це не заважає проводити їх регулярно та яскраво. Всі витрати допомагають збирати самі підлітки: ходять по організаціям, залучають спонсорів, проводять аукціони. Словом, самотужки збирають необхідну суму. А міська влада допомагає їм в організації. Завдяки налагодженій співпраці і молодь змістовно проводить дозвілля, і чиновники без зайвих зусиль мають повагу підростаючого покоління».

 

Серед найдієвіших та найменш затратних заходів у Вінниці – очистка міста. І підлітки, і представники місцевої влади виходять на «полювання» за сміттям дружніми рядами.

 

На високому рівні організована робота громадських організацій, які, на відміну від роменських, беруть активну участь у житті міста та намагаються вирішувати нагальні проблеми. На жаль, у нас вони переважно існують на папері, а дієвість проявляє лише незначна кількість. Наприклад, у каталозі «Ромни – місто для людини», зареєстровано 62 громадські та благодійні організації. Але під час проведення загальноміських заходів левову частку роботи виконують наші школярі. Та й за напрямками своєї діяльності громадські організації проявляють малу активність. У Вінниці ж відбою немає від аматорів, які хотіли б показати свої вміння і таланти. Невже у Ромнах мало обдарованих людей? Невже молодь вміє тільки пити пиво та курити? Оце вже не вірю! Є в нас підлітки, яким є чим здивувати. Але їм треба допомогти, і не стільки фінансово, скільки ідейно та організаційно.

У Вінниці громадяни не забажали розділяти людей на інвалідів та здорових. Тому спільними зусиллями кількох громадських організацій провели акцію по збору коштів. Наприклад, у кількох магазинах поставили скриньку, до якої покупці могли кинути певну суму, чи заходили до офісів і теж просили посприяти, аби люди з обмеженими фізичними можливостями не почувалися осторонь міського життя. Завдяки цьому біля багатьох будівель з’явилися пандуси, якими дійсно можна скористатися. Ромни – навпаки – дивують пандусами, які встановлені тільки для галочки. Прикладів – безліч.

 

Словом, налагоджена і взаємовигідна співпраця влади та громадських організацій у Вінниці набирає обертів. Чому б не перейняти корисний для нашого міста та його мешканців досвід?

 

Ольга Калиновська

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

18
18