Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Знову без порядку
Новини міста
Вівторок, 06 липня 2010, 14:12      Ромни, Сумська область

Мабуть, у працівників апарату районної ради якесь недружнє ставлення до преси. На засіданні 33-ї сесії представника нашої газети знову залишили без порядку денного. Але хай це буде на совісті несумлінних працівників. З головним завданням – донести інформацію до читачів – впоратися все одно вдалося.

 

Перед початком роботи районної ради Ольга Рубан озвучила свій запит: у Малих Бубнах діє нафтовий промисел, але Укрнафта не відраховує на село грошей за користування надрами. Тому вона звернулася до депутатів із проханням про виділення грошей принаймні на ямковий ремонт доріг села.

 

На сесію з’явилося 40 депутатів із 64, і за годину роботи їм вдалося попрацювати досить плідно. Зокрема, визначилися із пріоритетними школами, де в першу чергу планують провести заміну вікон. Депутат Василь Лисенко поскаржився: «У Смілівському НВК ситуація із температурним режимом взимку найкритичніша». Взагалі, проблема опалення навчальних закладів стоїть дуже гостро. І найгірше те, що потерпають від цього учні. Навряд чи у дитини буде сильний потяг до знань, якщо ручка відмовляється писати від холоду, і на вікнах усередині класу лежить сніг. Зрозуміло, що всі директори хочуть отримати на свої заклади більше коштів, аніж може забезпечити «худий» бюджет і батьківські внески, які теж не безмежні. На завершення свого виступу Василь Васильович констатував: «якщо не буде освіти, то не буде країни».  Прикро тільки, що сільська освіта отримує недостатньо підтримки на державному рівні. Натомість, часто саме із забитого села до університету вступає абітурієнт із гарним рівнем підготовки – нічим не гіршої за рівень учня гімназії.

 

Голова районної ради Олексій Біловол повідомив, що фінансування на проектно-кошторисну документацію є, заміна котла на енергозберігаючий буде коштувати районному бюджету близько 120 тис. грн. Присутні депутати погодилися, що це дуже важливий проект, тому одноголосно підтримали виділення коштів на Смілівську школу.

 

Начальник фінансового відділу Марина Анісімова доповіла про зміни до проекту рішення про бюджет на 2010 рік. Крім іншого вона повідомила про те, що дохідну частину треба зменшити на 94 тис. грн. через зменшення суми податку з доходів фізичних осіб. Також було враховано рішення бюджетної комісії щодо дератизації навчальних закладів району, на що пропонується виділити 53 тис. грн. Хоча це питання було досить полемічним, все ж консенсусу досягли, тому школи будуть без пацюків, що не може не тішити.

 

Іванна Соловей

 

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня