Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Районна сесія
Новини міста
Середа, 01 вересня 2010, 00:00      Ромни, Сумська область

Як завжди більш інтелігентні за міських депутатів їх районні колеги зібралися не задля власного піару, а для вирішення конкретних проблем. І на відміну від міської команди депутатів, їм це вдалося доволі швидко і результативно.

Почалося засідання із запиту Віктора Махонька. Він звернув увагу на те, що голова районної ради повинен звітувати про свою роботу раз на рік, а останній звіт проходив 30 червня 2009 року. За словами депутата, це грубе нехтування головою своїх повноважень. Однак цього разу голова районної ради Олексій Біловол зовсім не був налаштований на конфлікт, тому нічого дошкульного не відповів.

 

Нафтовики заплатять

Щодо самого порядку денного, то спершу говорили про зміни до програми соціально-економічного розвитку Роменщини. Заступник голови районної державної адміністрації Олександр Обідейко розповів про виділення коштів на будівництво газопроводів до сіл Сулими, Бесарабка, Діброва, Володимирівка, Авраменкове та Сміле. Також дочекається ремонту дорога від Ромен до Великих Бубнів. На ці та ряд інших заходів будуть витрачені кошти від діяльності нафтовиків на наших територіях, всі роботи планують завершити до кінця поточного року. Депутат Михайло Шевченко запропонував, щоб кошти між селами розподіляли справедливо, тобто більше фінансували ті села, де гарно працюють фермерські господарства, а там, де лише «горілку п’ють», не допомагати. На це молодий заступник Олександр Олександрович строго пояснив, що в першу чергу кошти виділяли на ті населені пункти, де вчасно подали проектно-кошторисну документацію. Також враховували поточну ситуацію у селі і насамперед допомагали тим, у кого ситуація найгірша. Його безпосередній начальник Віктор Сєрік доповнив, що всі кошти розподілялися згідно програми соціально-економічного розвитку, затвердженої ще два роки тому. Головуючий Олексій Біловол додав, що якщо виділені кошти розподіляти між усіма сільрадами порівну, то це буде мізером, тому не варто тягнути ковдру на себе. Віктор Петрович наголосив: «Є доручення президента 5% від рентної плати нафтовиків віддавати на потреби території. Кошти ще не надійшли, ви ж знаєте, що з грошима розлучатися важко. Але ми все одно їх отримаємо. На Сумську область повинно надійти близько 120 млн. грн. нафтових коштів».

Ті депутати, чиїм осередкам не виділили коштів, хоч і з меншою від інших охотою, але все ж підтримали дане питання. Оце б і міським нашим обранцям так навчитись – є нагальне питання – вирішувати його, а не сперечатися, хто більше переймається долею простих роменців…

 

Учитися, учитися і ще раз учитися

Далі обговорювали освіту Роменщини. Олексій Володимирович наголосив, що на його думку, робота по забезпеченню жителів району освітніми послугами є недостатньою і попросив звернути на це увагу голову райдержадміністрації. До того ж, якщо цей факт залишити без уваги зараз, то наслідки ми відчуємо лише згодом, але від цього вони не є менш загрозливими. Начальник відділу освіти Людмила Шкурат доповіла, що передбачено витратити 303 тис. грн. на заміну вікон в Анастасівській, Бобрицькій, Перехрестівській, Погожокриницькій, Хмелівській, Рогинській і Василівській школах. Депутати без зайвих запитань погодилися виділити кошти на потреби дітей та учителів району.

Також говорили про вилучення майна зі шкіл у Попівщині та Локні, які припинили своє функціонування. І хоч саме питання поставлено правильно, і майно треба передати іншим навчальним закладам або сільським радам, до його оформлення є суттєве зауваження. У списку майна написано: «Забор металевий», або «Защита в котельні», або «Скамейка». Хочеться вірити, що це писав якийсь учень-двієчник, а не спеціаліст чи того страшніше – начальник відділу. Звичайно, це не стосується суті питання, але українську мову не завадить підучити.

 

Вранці – дозвіл, ввечері – завод

Потім на порядку денному було питання змін в структурі виконавчого апарату районної ради. Відтепер буде створено загальний відділ, хоча є ще три вакантні посади. Депутати не мали зауважень до даного питання.

Голова комісії з питань промисловості, будівництва, комунальної власності та житлово-комунального господарства Володимир Юраков доповів по питанню незаконного будівництва заводу по переробці дров на вугілля у Перекопівці. На комісії встановили, що у власників будівництва не було дозволів на проведення таких робіт, тому поки що всі роботи там припинили. Як тільки вони розроблять проектно-кошторисну документацію та погодять свою діяльність із дозвільними службами, можуть приступати до роботи. Добре було б, якби власники заводу надали жителям Перекопівки хоча б кілька робочих місць на своєму виробництві. У час безробіття на селі це стало б шляхом до порятунку.

 

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Квіти загиблим
Квіти загиблим