Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Афганський біль
Новини міста
Середа, 23 лютого 2011, 09:41      Ромни, Сумська область

15 лютого щорічно є днем спогадів про тих наших земляків, воїнів-інтернаціоналістів, які потрапили у вир війни, котра точилася у мирний час. Немало молодих солдатів тоді  з готовністю рвалися у страшний бій, не усвідомлюючи всю марність війни. Цього року відбулося кілька заходів на честь вшанування афганців. 

Спочатку голова райдержадміністрації Віктор Сєрік і мер Ромен Микола Калашник зустрілися із матерями тих солдатів, які загинули на чужій землі під час чужих воєн. Керівники міста та району визнають, що жодні матеріальні блага не зможуть замінити цим стареньким жінкам та чоловікам найголовнішого – рідної душі та підтримки на старості. Вони також додали, що владі завжди буде соромно за події, які відбувалися 22 роки тому. Одна із присутніх мам поставила риторичне і гірке питання – чому у неї забрали її єдиного синочка? Не зважили навіть на те, що вона – вдова. Жінка зізналася, що у ті часи їй не розповідали правди, куди відправляють її сина. І не одна мати може запитати те ж саме. Їм були вручені солодощі та грошові премії від ТОВ «Роменський завод продтоварів», а його генеральний директор Олександр Саєнко пообіцяв матерям загиблих щомісячну доплату до пенсій.

Незважаючи на лютий мороз, проходив уже традиційний мітинг біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Керівники міста та району вручили грамоти учасникам тих подій. Згадали хвилиною мовчання тих, хто не повернувся із того пекла на землі. Міському голові Миколі Кириловичу подякували за те, що 2004 року він виділив місце для спорудження пам’ятнику афганцям. На завершення отець Василій, настоятель храму у Хмелові, відслужив молебень. Між іншим, він теж був учасником воєнних дій у далекому Афганістані.

Війна – це завжди горе, біль, страждання, зруйновані життя й долі. А тепер уявіть, що, як і кожна війна, ця кривава бійня була комусь вигідною…

Іванна Соловей

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Церква
Церква