Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Сесія
Новини міста
Четвер, 10 березня 2011, 15:08      Ромни, Сумська область

Чергове зібрання наших депутатів почалося із привітань колишньому депутату обласної ради трьох скликань Віталію Івку з нагоди його 70-літнього ювілею.

Потім були озвучені депутатські запити. Яків Зубан попросив порушити питання про перевірку діяльності комунальних підприємств, які надають послуги теплопостачання у зв’язку із частими згадками у місцевій пресі про «зловживання підприємств». Сергій Біляєв порушив питання про відродження Роменського парку культури та відпочинку.

 

Не беріть приклад з попередників

У порядку денному після численних земельних питань стояв розгляд протесту прокурора на рішення  сесії попереднього скликання від 26 червня 2009 року. Йшлося насамперед про те, що тодішній склад міської ради під час голосування не дав достатньої кількості голосів ні «за», ні «проти», «чого не може бути в природі», - як висловися міжрайонний прокурор Олексій Винник. Тому він виніс протест стосовно бездіяльності у прийнятті рішень і просить нинішній склад ради прийняти нарешті законне рішення. Депутати дослухалися до його мотивації і більшістю голосів протест прокурора підтримали.

Далі говорили про створення комунального підприємства «Шляховик». Тут думки розділилися. Микола Гусєв вказав на невідповідність закону створення такого підприємства та неопрацьованість його статуту. Навіщо ж було так поспішати і виносити «недороблене» питання на розгляд сесії? В результаті обранці проголосували за те, щоб статут доопрацювали до наступної сесії і тоді вже вестимуть мову про створення КП. 

Іншим питанням порядку денного стояло звільнення від сплати державного мита по судових позовах наших теплопостачальних підприємств – «Ромникомунтепло» та «Ромнитеплосервіс». І хоча на засідання не прибув доповідач Георгій Кунцевич (директор «Ромникомунтепло» - авт.), депутати не довго сперечалися і врешті підтримали дане рішення. Адже, як це часто буває, заручниками ситуації стають прості мешканці, котрим розмір державного мита внесли б у тариф, а ті, хто не сплачував за спожите тепло, і далі цього б не робили.

 

У Сумського власника – «Сумські» закони?

Вже давно містом шириться інформація про відкриття нового будівельного супермаркету на території колишнього заводу Поліграфмаш. Микола Гусєв висловив стурбованість тим, що власники магазину самовільно зрубали 3 блакитних ялинки, які росли на території заводу. Про те, що дозволу на це ніхто не давав, підтвердив і начальник ГУМГу Михайло Кочерга. У Європі за це передбачається немалий штраф, а у нас ще довго будуть виясняти, хто кому що винен і кидатися голосними заявами з приводу того, хто ж «кришує» власника. Між іншим, відомо, що супермаркет належить чоловікові із Сум, і схоже на те, що він не надто переймається отриманням будь-яких дозволів у Ромнах. Олексій Винник пообіцяв направити комісію, яка розбереться у ситуації. Не на користь підриємця свідчить і той факт, що його запрошували на цю сесію, аби він пояснив, що і яким чином збирається переобладнувати у приміщенні колишнього цеху. Адже, певна річ, тут потрібна певна реконструкція будівлі та облаштування прилеглої території. Щоправда, територія там вже давно облаштовується. Ось тільки наші обранці цього раніше не помічали. Але мова зараз не про це. Власник супермаркету не з’явився, а з цього можна робити висновок, що він не збирається інформувати роменських обранців про свої плани і діяти лише за власним розсудом?

 

Іванна Соловей

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop61
konotop61