Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста Між безробітними та працюючими
Між безробітними та працюючими
Новини міста
Неділя, 10 квітня 2011, 20:03      Ромни, Сумська область
Як відомо, людині для того, аби відчувати себе повноцінною особистістю, потрібна стабільна робота і зарплата, котрої вистачало б на нормальне існування. Ось про це і хочеться поговорити детальніше. 

Не скажу нічого нового: зараз держава не надто дбає про добробут простих людей. Чого тільки варте порівняння суми, яку витрачають на лікування громадян та чиновників. Наприклад, на стаціонарне лікування депутатів та чиновників вищого рангу в цьому році виділено понад 190 мільйонів гривень. Всеукраїнське видання «Дзеркало тижня», яке оприлюднило цю інформацію, підрахувало, що лікування одного високопосадовця обходиться платникам податків у ту ж суму, яка витрачається на медичну допомогу понад 4 тисяч громадян. Словом, ми з вами працюємо не для себе, а для них.

Тепер спробуємо розібратися, що відбувається на рівні Ромен щодо забезпечення наших громадян робочими місцями. Управління Пенсійного фонду України в м. Ромни на наш запит повідомило, що станом на 1 березня поточного року у Ромнах загальна кількість працюючих громадян склала 11180 чоловік. Ще є можливість працювати на одному із 86 приватних підприємств, котрі також діють. Іще 1952 чоловіки є приватними підприємцями. Якщо підсумувати, то трохи більше 13 тисячі наших городян мають легальну роботу.

У Центрі зайнятості нам повідомили, що станом на початок березня на обліку перебувала 651 людина, з них 297 чоловік молодші 35-річного віку. Порівняно з 2010 роком, тоді статус безробітного мали 573 людини, з них 263 – молодші 35 років.

Додамо тих, хто отримує зарплатню і тих, хто одержує допомогу по безробіттю. Загальна цифра становитиме трохи менше 14 тисяч. За даними статистики, у Ромнах на початок поточного року проживало 44,4 тисячі громадян. Якщо відняти дітей віком молодше 18 років (їх близько 5 тисяч), та пенсіонерів (понад 14 тисяч) то виходить, що приблизно 10 тисяч наших жителів є такими, котрі ніде легально не працюють. Однак навіть те, що вони не отримують від держави жодної фінансової підтримки, не звільняє їх від необхідності сплачувати за комунальні платежі та купувати їжу, одяг тощо. Саме через це їм доводиться шукати кращої долі в інших містах України або за кордоном і перебиватися нерегулярними заробітками. На жаль, перспектив щодо стабільного заробітку в Ромнах їх ніхто не може надати, тому і виходить, що держава не здатна забезпечити людей нормальними умовами для життя. Однак хочеться іще згадати і про пасивність нашого населення. В інших європейських країнах при високому рівні безробіття та зависоких податках зазвичай починаються акції протесту. У нас на таке зважилися поки що лише педагоги та приватні підприємці. Та й ті не отримали задоволення всіх висунутих вимог.

 

Іванна Соловей

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Сейм
Сейм