Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Зрушення з мертвої точки
Зрушення з мертвої точки
Погляд
Четвер, 05 травня 2011, 20:43      Ромни, Сумська область

Наші депутати на засіданні сесії нарешті-таки прийняли правильне рішення по одному із нагальних питань із життя міста. У Ромнах вже давно існує проблема по надавачу послуг по вивезенню сміття із околиць міста – де дороги знаходяться у плачевному стані; у центрі ж продовжує працювати ПП «Еліпс» та його дочірні підприємства.

 

Поки півень не клюнув

Як відомо, ще два роки тому завдяки підтримці Євросоюзу нам подарували кілька одиниць якісної комунальної техніки. Однак через відсутність гарних доріг та належного підходу з боку міського керівництва вона використовувалась не вся. Європейці цілком резонно поставили питання про доцільність подальшого перебування техніки у Ромнах та  імовірність передачі її іншому місту.

На сесію вже вдруге був запрошений упорядник  ПМК-45 Віталій Жиленко – Сумської організації, котра готова надати послуги по збиранню нашого сміття і використовувати європейську техніку. Взамін пан Жиленко пообіцяв за власні кошти провести масштабну рекультивацію полігону для збирання сміття, а взамін принаймні протягом року місту не будуть підвищені тарифи на вивезення твердих побутових відходів. Прикметно, що такі дії керівник ПМК-45 обіцяв зробити ще минулого року, але тоді депутати не підтримали його ініціативу, побоюючись, що підприємець із іншого міста буде отримувати прибуток від нашого сміття. Тепер же у новому складі ради депутати нарешті прийняли позитивне рішення і тимчасовим виконавцем послуг по вивезенню сміття та користувачем наявної техніки від проекту ТАСІС призначили дочірнє підприємство ПМК-45 – ПМК-Ресурс, котре буде зареєстроване у Ромнах. Віталій Миколайович зазначив, що минулорічна вартість робіт по облаштуванню сміттєзвалища для використання європейської техніки становила 1млн. 200 тис. грн., теперішня ж ціна буде вже вищою. Ось так гарно «попрацювала» міська рада попереднього скликання, котра боялася дати змогу працювати в Ромнах інвестору, без якого, очевидно, ми так і будемо тупцювати на старих проблемах. Також варто додати, що питання нарешті отримало позитивне рішення ще й через майбутній візит  до Ромен численної делегації послів іноземних держав у травні, яких буде просто шкода возити по наших розбитих дорогах та показувати їм техніку, яка роками простоює без роботи.

 

І все-таки він існує

Прозвучав на сесії дуже цікавий запит від Якова Зубана про те, який зараз статус має краєзнавчий музей після створення історико-культурного заповідника «Посулля» і чи були виконані всі умови переходу до його підпорядкування. Державний реєстратор Микола Гусєв запевнив, що як юридична особа музей існує й досі, бо депутати не прийняли рішення про його ліквідацію шляхом об’єднання.

 

Непростий вибір

В ході засідання виникла полеміка із такого, здавалося, простого питання, як створення художньої галереї Івана Кавалерідзе. Директор будинку культури Валентина Любива переконувала присутніх у тому, що зараз у приміщенні будинку культури діє виставкова галерея. Однак заступник міського голови з гуманітарних питань Володимир Дудко вказав на те, що термін «виставкова галерея» не відповідає юридичним нормам. Також полемізували з приводу того, кому ж підпорядковується ця галерея – директору будинку культури чи відділу культури. Словом, дане питання виглядало недопрацьованим на профільній комісії і саме тому й виникло питання про доцільність його розгляду. Щоправда, врешті-решт вирішили його допрацювати в робочому порядку.

 

Тетяна Івасин

 

Погода. Ромни

Календар