Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Ні – золотій воді!
Ні – золотій воді!
Погляд
Четвер, 05 травня 2011, 20:44      Ромни, Сумська область
На останньому засіданні виконавчого комітету розглядалися всілякі питання, серед яких була і пропозиція монополіста по наданню «водних» послуг ПП «»Еліпс» про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів. 

На засідання директор підприємства Армен Агаханян не з’явився, а прислав своїх  підлеглих. Одна з них намагалася довести необхідність підвищення вартості води для населення, бюджетних організацій та інших категорій споживачів. На думку надавача послуг, громадяни повинні платити на 43%більше за водопостачання та на 44% за водовідведення. Для бюджету зростання пропонувалося на рівні 7,4% для вартості води та 6,29% за водовідведення. Щодо інших категорій споживачів, то для них вода теж повинна була стати золотою: на 7,2% зросло б водопостачання та на 18% - водовідведення.

Як проінформував заступник міського голови з питань міського господарства Андрій Жарий, така вартість води значно перевищує середній показник по області. Відзначив Андрій Геннадійович і той факт, що «підприємство на наше прохання не надало відповіді по окремим складовим тарифу», тобто за рахунок чого відбулося значне зростання вартості послуг. Це виглядало дивним, адже якщо вже аж так сильно хочеться отримувати більше коштів від споживачів послуг, то чи не варто докласти максимум зусиль для того, аби не виникло суперечливих думок щодо доцільності такого підвищення. А якщо іще  й врахувати якість нашої води, то будь-яке підвищення ціни сприймається як недопустимий крок.

Член виконкому, депутат обласної ради Микола Андрусенко запропонував не приймати нові тарифи з огляду на те, що доходи населення не встигли зрости на 44% з моменту останнього підвищення цін на комунальні послуги. Також він висловив здивування з приводу відсутності економічних обґрунтувань нових тарифів. В результаті, пропозиція ПП «Еліпсу» не була підтримана, після чого представники підприємства виходили із зали засідань явно засмученими. Очевидно, вони не чекали, що городяни відмовляться сплачувати необґрунтовано вищу суму за водні послуги.

 

Іванна Соловей

 

Погода. Ромни

Календар