Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Погляд Як пройшов робочий день депутатів
Як пройшов робочий день депутатів
Погляд
Субота, 06 серпня 2011, 06:49      Ромни, Сумська область

Представники районної ради під час роботи сесії в першу чергу турбуються про  результативність своєї діяльності. Міські ж обранці часто не можуть дійти згоди у простих, здавалося б, питаннях, і розтягують розгляд одного пункту надовго. А у підсумку – не приймають по ньому рішення. Виходить, у міській раді не цінують ні свого часу,  ні часу інших.

Тим більше, що право таке наші депутати мають (демократія, як-не-як). А покарання за неприйняте рішення не буде – вже не одноразово ми ставали свідками того, що за неправомірне рішення попередників «відповідають» їх наступники, і жодної тобі персональної відповідальності – що може бути краще. Та й перед своїми виборцями на всім звичних  і постійних звітах про проведену роботу депутатові не доведеться червоніти.

Почалася робота «слуг народу» із запитів. Яків Зубан зачитав звернення від мешканців будинків 78 і 78а по вулиці Київській. Біля них через відсутність каналізаційного відведення утворилося «озеро» із нечистот. Іван Кавчак поцікавився, як можна було здати в експлуатацію будинок по вул. Коржівській, 65 з непрацюючими ліфтами.

Щодо самого порядку денного, то спіткнулися наші обранці на питанні стосовно призначення землі. За адресою Горького, 155 вже впродовж багатьох років люди (переважно пенсіонери) використовували вільну земельну ділянку під городи. Проте на сесію винесли питання про надання дозволу на відведення цих земельних ділянок для гаражного будівництва. Григорій Негреба сказав, що це проти моральних правил – приймати рішення про виділення під гаражі тієї ділянки, якою користуються люди похилого віку. Підтримав його і Сергій Біляєв, адже на території міста то тут, то там, споруджуються гаражі. Краще би було виділити велику ділянку для таких потреб. «Ми повинні якщо не юридичну, то хоча б моральну відповідальність нести. Там же старі люди», - каже Сергій Васильович. А Віктор Проценко наполягав на законних підставах, через які можна би було відмовити у будівництві гаражів. «Це якась вибіркова політика!», - заявив обранець, забувши, що похилим людям важче пройти велику відстань до городів, ніж молодим чоловікам, які і є у більшості своїй власниками гаражів. У цьому ж питанні для нього головне – дотриматися букви закону. Після тривалої словесної перепалки жодного рішення не прийняли.

 

Роза Шилова

 

Погода. Ромни

Календар