Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Скільки коштує першокласник
Скільки коштує першокласник
Вісті Роменщини
Вівторок, 19 серпня 2014, 13:25      Ромни, Сумська область
Кінець літа – гаряча пора. І не тільки через шалену спеку. Саме в останні дні серпня активізуються батьки, чиї діти (вперше) підуть до школи. Завдання татусів, матусь, інших родичів – докласти максимум зусиль, аби дітки ставилися до навчання як до позитивного й плідного етапу свого життя. Допомогти в цьому можуть як особистий приклад дорослих, так і спільний процес підготовки. Напевне, кожна дитина буде рада, якщо їй доручити відповідальне завдання самостійно вибрати в магазині шкільне приладдя – саме те, яке доньці чи синові подобається. Головне, щоб фінансові ресурси батьків могли «осилити» зроблений вибір.

Найпростіший зошит у косу лінію вартує 80 коп. (їх вам знадобиться принаймні 10), стільки ж у клітинку. Щоденники – від 5,50 грн, ручки й олівці – від 25 коп. За найскромніший пенал треба викласти щонайменше 5 грн, за клей – 2,75 грн. Пластилін коштує від 5,70 грн, лінійка – від 3,50. Альбом для малювання обійдеться в 7 грн, пензлики – від 2,65 грн.

Атрибут, за яким легко ідентифікувати кожного школяра, – портфель. Саме його краще обирати найбільш ретельно. Адже через неякісно виготовлений виріб доведеться заплатити найдорожчим – здоров’ям власної дитини. Не зайвим буде прислухатися до порад ортопедів й придбати каркасний ранець. Але обов’язково приміряйте його на дитину, щоб переконатися, що наплічник не занадто важкий і габаритний. Для першачків невеликі за розміром портфелики пропонують за 120 грн і більше. Зверніть увагу й на матеріал виробу: він має легко піддаватися чищенню. Самі розумієте (і пам’ятаєте), які надзвичайні пригоди можуть статися з вмістилищем книжок після уроків.

Не забудемо й про комплект шкільного одягу. Спідниця з піджаком виймуть із гаманця не менше 150 грн. Приблизно така ж вартість одягу для сина. Біла сорочка вартує, починаючи з 55 грн. Окремі навчальні заклади запровадили власну форму, яку шиють на замовлення. Наприклад, у СЗОШ № 2 другий рік поспіль носять шкільну форму – сірий піджак або жилетку з емблемою закладу та темний чи картатий низ. Ціни, за словами директора Лідії Скрипки, залишилися на минулорічному рівні. Молодші класи на 100% будуть одягнуті у форму, яка додає певної монолітності всім учням закладу. Спортивний костюм обійдеться в 150 грн і вище, кеди – від 70 грн.

Тепер проведемо калькуляцію. Сума склала близько 600 грн. Звісно, це найпростіший набір речей. Кожен доповнить його тим, що вважатиме за потрібне.

Іванна СОЛОВЕЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Бульвар Шевченка
Бульвар Шевченка