Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Вісті Роменщини Про рак та інтернат
Про рак та інтернат
Вісті Роменщини
Понеділок, 27 квітня 2015, 20:46      Ромни, Сумська область
Засідання громадської ради при міськвиконкомі присвятили розгляду ряду актуальних питань.

Зокрема йшлося про стан боротьби з онкологічними захворюваннями в місті і районі. Заступник головного лікаря Інна Жук розповіла, що на фінансування програми боротьби з раковими недугами закладали 10 мільйонів гривень, проте кошти відсутні. На жаль, рівень захворювань і смертності постійно зростає. Виною цьому часто стає недбале ставлення людей до власного здоров’я. Адже нерідко громадяни, як то кажуть, «тягнуть до останнього» й звертаються до ескулапів занадто пізно, забуваючи, що ранні стадії раку лікуються.

- Показник смертності на Роменщині вищий середнього рівня в області, - відзначила Інна Леонідівна. - За минулий рік померло 112 осіб. Найпоширенішими формами раку є захворювання молочної залози, шлунка та легенів.

Наголосила Інна Жук і на позитивному факті: завдяки новому сучасному обладнанню наша ЦРЛ досягає високого рівня виявлення злоякісних утворень, особливо на ранніх стадіях.

Член громадської ради, тренер із вільної боротьби Сергій Федина запропонував якомога раціональніше використати базу інтернату ім. О. Деревської. Як відомо, зараз розвивають сімейні форми виховання, тому установи такого типу поступово стають непотрібними. Сергій Іванович порадив облаштувати там спортивний інтернат, адже фактично не доведеться змінювати профіль закладу. До того ж в області немає подібної установи, тому це може стати своєрідною візитівкою нашого міста. Його підтримав і Сергій Гаврась, знаний спортсмен і багаторазовий переможець європейських та світових чемпіонатів. Нагадаю, комплекс приміщень наразі перебуває на балансі обласної ради, тому будь-які кроки з перепрофілювання треба погоджувати з депутатами Сумщини.

Іванна СОЛОВЕЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Народні гуляння
Народні гуляння